Näistä hallitus säästää, nämä saavat rahaa – katso puoliväliriihen loppuinfo Ylellä kello 21.55

Muuttaako hallitus asumis- ja toimeentulotuen ehtoja? Tuleeko ministereitä lisää, ja mikä on heidän salkkunsa?

hallituspolitiikka
Hallitus puoliväliriihi.
Yle

Hallitus kertoo puoliväliriihen tulokset tiistaina. Yle näyttää Kesärannassa pidettävän tiedotustilaisuuden suorana Yle Areenassa kello 21.55 alkaen.

Hallitus on nostanut tärkeyslistansa kärkeen työllisyyden parantamiseen tähtäävät lisätoimet, joihin on varattu kaksi miljardia euroa. Miillä keinoin se aikoo saavuttaa 72 prosentin työllisyystavoitteensa?

Hallitus on työstänyt riihessään noin 4 miljardin euron säästöjä. Samalla summalla pitäisi tehdä uudistuksia. Kaikkiaan on käsitelty noin 10 miljardin euron sopetuskokonaisuutta.

Kannustinloukkujen purkamisessa on tarkoitus käyttää sekä keppiä että porkkanaa. Porkkanaa tarjottaisiin alentamalla päivähoitomaksua, keppiä olisi tiedossa toimeentulo- ja asumistukeen puuttumisen muodossa.

Hallitukselta odotetaan lisärahaa tutkimukseen ja koulutukseen sekä puolustukseen ja poliisille. Luvassa on myös lisää nuorten syrjäytymistä ehkäiseviä toimia. Lisäpanostukset rahoitettaisiin yritystukien leikkauksilla.

Tänään selviää lisäksi kasvaako ministereiden määrä, ja minkä salkun kukin puolue saa.

Hallitus on tarkastellut kaksipäiväisessä puoliväliriihessä, miten hallitusohjelmassa sovitut tavoitteet ovat toteutuneet, ja miettinyt uusia toimenpiteitä. Samalla on neuvoteltu vuoteen 2021 ulottuvasta julkisen talouden suunnitelmasta.