Keski-Suomen tiestöä parannellaan 20 miljoonalla eurolla: "Kasvun kannalta tarpeellisia investointeja ei pystytä tekemään lainkaan"

Keski-Suomen tiestön kunnostuksessa pääpaino on päällystystöissä, mutta muun muassa Kanavuoreen on tulossa lisäkaista Kuopiosta Jyväskylään päin.

tieverkot
Tietä päällystetään.
Esko Pulliainen / Yle

Keski-Suomi on saamassa tänä vuonna noin 200 kilometrin verran uutta asvalttia tiestölle. Se on hieman vähemmän kuin matka maantietä pitkin maakunnan eteläisimmästä osasta Kuhmoisista pohjoisimpaan eli Pihtiputaalle.

ELY-keskuksen mukaan tiestön korjaamiseen käytetään noin 20 miljoonaa euroa, josta päällystystöiden osuus on noin 13 miljoonaa.

Korjausten tarkoituksena on varmistaa pääteiden liikennöitävyys ja teiden hoidettavuus, mutta ELY-keskuksen mukaan rahoitus ei riitä, eikä "kasvun kannalta tarpeellisia investointeja ei pystytä tekemään lainkaan".

Kesän aikana peruskorjataan tai uusitaan yhdeksän siltaa. ELY-keskuksen mukaan merkittävin siltakohde on Jämsän Kotkansalmen sillan peruskorjaus kantatiellä 58 Kotkansalmen sillan peruskorjaus.

Tärkeimmät tienrakentamisen kohteet ovat ELY keskuksen mukaan lisäkaistan rakentaminen Kanavuoreen ajosuuntaan Kuopio - Jyväskylä, Laukaan Kantolantien kunnostus ja muuttaminen kaduksi sekä Suolahdessa tien parantaminen Kaura-ahon ja Valtran tehtaan välillä.

Erillisenä isompana hankkeena valtatie 4:n parantaminen Äänekosken kohdalla alkaa tämän vuoden lopussa.