1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ivanka Trump

Ivanka Trump kehui Saksassa isäänsä – yleisö buuasi

Naisjohtajien huippukokous Berliinissä oli Ivanka Trumpin ensiesiintyminen ulkomailla presidentin neuvonantajana.

Ivanka Trump
Ivanka Trump, Christine Lagardie ja Angela Merkel
Yhdysvaltain presidentin tytär Ivanka Trump (vas.), Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Christine Lagardie ja Saksan liittokansleri Angela Merkel osallistuivat paneelikeskusteluun Berliinissä.Felipe Trueba / EPA

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin tytär Ivanka on puolustanut isänsä politiikkaa Saksassa järjestetyssä naisjohtajien huippukokouksessa. Yleisö päätti kuitenkin buuata hänen puheenvuorolleen.

– Hän on ollut mahtava perheiden tukija ja auttanut niitä menestymään, Ivanka Trump sanoi nostattaen yleisön joukosta vastalauseita ja sihinää.

Myös paneelin moderoija Miriam Meckel huomautti yleisön reaktiosta ja sanoi, että Donald Trumpin julkinen esiintyminen on antanut aihetta epäilyille hänen asenteistaan naisia kohtaan.

Ivanka Trumpin mukaan hän ei tunnista median välittämää kuvaa isästään eikä usko, että tuhannet Trumpille työskennelleet naisetkaan sitä tunnistaisivat.

– Hän kannusti minua ja antoi minun menestyä. Kasvoin kodissa, jossa ei ollut rajoja sille, mitä voisin saavuttaa, Ivanka Trump sanoi.

Vaalikampanjan aikana Donald Trumpista tuli julki video, jolla hän rehvasteli törkein sanankääntein seksuaalisella ahdistelulla.

Berliinissä järjestetty naisten W20-huippukokous oli Ivanka Trumpin ensiesiintyminen ulkomailla Yhdysvaltain presidentinhallinnon neuvonantajana.

Paneeliin osallistui myös muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel ja kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Chrstine Lagarde.

Yksi vaikutusvaltaisimmista neuvonantajista

Ivanka Trump kertoi myös, että hän on vasta totuttelemassa asemaansa presidentin neuvonantajana. Hän otti paikan vastaan maaliskuun lopussa. Hän sanoi myös, ettei edusta isänsä liiketoimia vaan Yhdysvaltojen hallintoa.

– Olen vasta tutustumassa tähän rooliin, joka on uusi minulle, hän sanoi paneelissa.

Ivanka Trumpin ja hänen miehensä Jared Kushnerin uskotaan olevan Donald Trumpin vaikutusvaltaisimpia neuvonantajia. Heidän on kerrottu kamppailleen etenkin viime aikoina vallasta laitaoikeistolaisen päästrategin Steve Bannonin kanssa.

Ivanka Trump vakuutti tilaisuudessa, että hänen isänsä on sitoutunut tukemaan naisten ja äitien mahdollisuuksia työpaikoilla. Liittovaltio ei Yhdysvalloissa tue lasten päivähoitoa eikä vaadi työnantajia myöntämään äitiyslomaa.

Trumpin edustama republikaanipuolue on perinteisesti vastustanut uudistuksia. Presidentti Trump on itse allekirjoittanut lain, joka mahdollistaa muun muassa äitiysneuvontaa ja ehkäisyä tarjoavan Planned Parenthood -järjestön tuen leikkaamisen.

Syynä on se, että järjestö tekee myös abortteja. Asiasta kertoo muun muassa yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös Ylen Paula Vilénin henkilökuva: Maailman vaikutusvaltaisin tytär – Tuleeko Ivanka Trumpista Yhdysvaltain todellinen ensimmäinen nainen?

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi