1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Coca-Cola Company

CNN: Arvobrändi Coca-Cola leikkaa 1 200 työpaikkaa

Coca-Colan myynti jatkaa laskuaan ja yhtiö aikoo vähentää 1 200 työpaikkaa päästäkseen takaisin raiteilleen.

Mies istuu Coca Cola -kioskin vieressä Caracasissa, Venezuelassa 2016. Kuva: Miguel Gutierrez / EPA

Coke-yhtiö totesi tiistaina julkistetussa tulosraportissaan, että yhtiön irtisanomiset ovat osa laajempaa leikkaussuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on säästää 800 miljoonaa dollaria (reilut 730 miljoonaa euroa). Irtisanomiset alkavat vuoden toisella puoliskolla. Yhtiö työllistää yli 100 000 ihmistä ympäri maailmaa, joten irtisanomiset ovat suhteellisen pieni osa koko henkilöstöstä, kirjoittaa CNN (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiön tuleva toimitusjohtaja James Quincey sanoi, että toimenpiteitä tehdään, jotta yhtiöstä tulee jälleen ketterä ja kilpailukykyinen. Yhtiö on myös parhaillaan jäädyttämässä joitain pullotustoimintoja Pohjois-Amerikassa säästääkseen rahoja. Quencey toimii tällä hetkellä Coke-yhtiön operatiivisena johtajana ja siirtyy toimitusjohtajan tehtävään 1. toukokuuta.

Coke on viime vuosina kamppaillut, kun kuluttajien maku on siirtynyt pois sokeripitoisista juomista. Myös Coke-ruokavalion tuotemerkit ovat laskussa keinotekoisten makeutusaineiden aiheuttamien terveysriskien vuoksi. Tämän vuoksi Coke panostaa enemmän terveellisempiin juomiin, kuten veteen, maitoon ja soijapohjaisiin juomiin.

Yhtiö totesi tiistaina, että sen kokonaismyynti laski 11 prosenttia edellisvuodesta ja voitot laskivat 20 prosenttia.

Lähde: AP