Runsas lumentulo sekoitti liikennettä Pohjois-Savossa – vakavilta onnettomuuksilta on vältytty

Poliisi muistuttaa autoilijoita kelinmukaisesta ajonopeudesta.

poliisi
Henkilöauto ajaa lumisateessa Kuopion keskustassa.
Sakari Partanen / Yle

Pohjois-Savossa on sattunut aamun ja aamupäivän aikana reilusti toistakymmentä ojaanajoa, mutta vakavia onnettomuuksia ei ole tullut poliisin tietoon.

Koko Itä-Suomen alueella poliisiin tietoon oli tullut kello 10.30 mennessä kaikkiaan 25 tieliikenneonnettomuutta. Pääasiassa onnettomuudet ovat olleet lieviä sohjon aiheuttamia ulosajoja, mutta vakaviinkiin onnettomuuksiin olisi poliisin mukaan ollut aihetta.

Esimerkiksi Kuopion Nilsiässä Juankoskentiellä henkilöauto törmäsi vastaantulevaan autoon kylki edellä puoli kahdeksan maissa, ja osalliset toimitettiin sairaalaan vammojen tarkistusta varten.

Poliisi: Talvirenkaat alle

Poliisi muistuttaa autoilijoita kelinmukaisesta varustautumisesta ja ajonopeudesta. Talvikelissä kannattaa käyttää talvirenkaita ja seurata säätiedotuksia.

– Jos kesärenkaat on jo vaihdettu, rengasjumppaa kannattaa harrastaa. Märälle, lumiselle tielle ei kannata lähteä kesärenkailla. Sohjossa ajonopeus tulee mitoittaa sellaiseksi, että auto ei lähde sohjossa liirtoon, poliisista neuvotaan.

Sataneen lumen ja rännänsekaisen veden määrä vaihtelee paljon eri puolilla maakuntaa, poliisi varoittaa. Pääteitä on aurattu yön aikana, yksin Savon Kuljetuksella on ollut tien päällä 20 aura-autoa Pohjois-Savossa. Kaikkia sorateitä ei ole aurattu lainkaan.