Ammattikorkeakoulua houkutellaan Salon entiseen kännykkätehtaaseen

Turun AMK:n Salon yksikön toiminnasta ainakin osa voisi siirtyä IoT Park -osaamiskeskukseen jo viimeistään vuodenvaihteessa.

Salo
Microsoft Salossa
IoT Park rakentuu Microsoftilta tyhjiksi jääneisiin tiloihin. Nora Engström / Yle

Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikkö suunnittelee muuttoa IoT Parkiin eli kännykkätehtaan tiloihin perustettuun osaamiskeskukseen. Salon Ylhäistentien yksikössä annetaan muun muassa terveysalan ja liiketalouden opetusta.

Salon kaupunginjohtajan Antti Rantakokon mukaan muuton taustalla on halu olla lähempänä yritystoimintaa.

– Ammattikorkeakoulu haluaa tulla keskelle yrityselämää.

Rantakokon mielestä AMK:n tulo lisää osaamiskeskuksen markkinointiarvoa ja vetovoimaa.

– Tietysti myös yritykset haluavat olla lähellä koulutusta.

Kaupunginjohtaja kertoo, että ainakin aluksi 5 000 neliön tilaan siirtyy Salon Perniöntien tuntumasta noin 200 opiskelijaa.

Turun ammattikorkeakoulun viestintäpalvelut ei vahvista kaupunginjohtajan Ylelle antamaa tietoa. Viestintäpalvelujen mukaan toiminnan siirrosta ei ole vielä minkäänlaista päätöstä, ja neuvottelut ovat kesken.

Salon yksikössä on yhteensä noin 850 opiskelijaa. Yksikön opintotoimiston mukaan henkilökunnalle on ilmoitettu, että neuvotteluja käydään koko toimipisteen siirrosta osaamiskeskukseen.

Oppilaitoksen toiminta alkaa uusissa tiloissa viimeistään vuodenvaihteessa.

Juttua muokattu klo 11.19: Turun ammattikorkeakoulun viestintäpalvelut ei vahvista kaupunginjohtajan Ylelle antamaa tietoa. Viestintäpalvelujen mukaan toiminnan siirrosta ei ole vielä minkäänlaista päätöstä, ja neuvottelut ovat kesken. Julkaisemme piakkoin tänään uuden jutun aiheesta.

Myös otsikko korjattu klo 12.26. Uusi juttu aiheesta on luettavissa täältä.