Kolme naista nousee Helsingin apulaispormestarien paikoille – Vihreät ja kokoomus ovat tehneet valintansa

Kokoomus valitsi Pia Pakarisen apulaispormestariehdokkaaksi. Vihreiden ehdokkaat ovat Anni Sinnemäki ja Sanna Vesikansa.

Apulaispormestari
Helsingin kaupungintalo.
Helsingin kaupungintalo.Ismo Pekkarinen / AOP

Helsingin uusi pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoo twitter-viestillä, (siirryt toiseen palveluun) että Helsingin kokoomusryhmä on valinnut Pia Pakarisen apulaispormestariehdokkaaksi ja Risto Rautavan ryhmän puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen apulaispormestari Pia Pakarinen saa vastuulleen kasvatukseen ja koulutukseen liittyvät tehtävät.

Helsingin uusi valtuusto tekee lopullisen päätöksen valinnoista kesäkuussa.

Kaupunginhallituksen jäseniksi kokoomuksen valtuustoryhmä valitsi Wille Rydmanin, Jaana Pelkosen ja Terhi Koulumiehen. Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Harry Bogolomoffia.

Vihreillä kolme naista kärkipaikoille

Vihreiden valtuustoryhmä valitsi tänään kokouksessaan kaupunkiympäristön apulaispormestariksi Anni Sinnemäen, sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestariksi Sanna Vesikansan ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Tuuli Kousan.

Kaupunkiympäristöstä vastaavan apulaispormestarin paikkaan oli ehdolla ainoastaan Anni Sinnemäki, mutta sosiaali- ja terveysasioista vastaavan apulaispormestarin tehtävästä kilpailtiin.

SDP tekee päätöksensä vasta piirikokouksessa 8.5. SDP:n saaman apulaispormestarin paikan tehtäviin kuuluvat kulttuuri- ja vapaa-aika-asiat. Lisäksi SDP jakaa valtuuston kolmannen varapuheenjohtajan paikan Vasemmistoliiton kanssa.