Kotkan saariin pääsee, vaikka lakko alkaisikin – Rikkuritoimintaa, katsoo Merimies-Unioni

Yrittäjän kuljettama Tekla I liikennöi Kotkan ja Pyhtään reitillä, vaikka yhteysalusliikenteen lakko alkaisikin perjantaina. Työntekijäliitto pitäisi liikennöintiä rikkuritoimintana.

lakot
Yhteysalus Tekla.
Petri Lassheikki / Yle

Kotkan ja Pyhtään välinen yhteysalusliikenne ei keskeydy, vaikka alaa uhkaava lakko alkaisikin perjantaina.

Yrittäjävetoinen Tekla I hoitaa yhteysalueliikennettä samalla reitillä kuin Otava. Lakkouhka koskee Kotkassa ainoastaan Otavaa.

Turvallisuus- ja liikennejohtaja Pasi Roos Finnferriesiltä toteaa, että Tekla I Kotkassa ei kuulu mahdollisen lakon piiriin.

– Pyrimme hoitamaan liikennöintiä Kotkan ja Pyhtään välillä Tekla I:llä, mikäli lakko toteutuu, Pasi Roos sanoo.

Tekla I on hoitanut viime aikoina yhteysalusliikennettä yksinään, koska Otava on ollut huollossa. Otavan on määrä palata telakalta lauantaina.

Ammattijärjestö Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting pitäisi Tekla I:n liikennöintiä mahdollisen lakon aikana rikkuritoimintana.

– Tällä hetkellä keskitymme neuvotteluihin, mutta mikäli lakko alkaa, joudumme pohtimaan toimia rikkuritoiminnan varalta, Zitting pohtii. Hänen mukaansa yhteysalusliikenteessä on pari alusta, jotka saattavat pyrkiä liikennöimään lakosta huolimatta.

Merimies-Unioni ja kaksi muuta alan ammattijärjestöä ovat antaneet lakkovaroituksen, koska niillä on kiista työnantajan kanssa palkoista ja ylityökorvauksista. Neuvotteluja käydään parhaillaan valtakunnansovittelijan johdolla.

Lakkoon menisi noin 170 työntekijää.