Kotkan saariin pääsee, vaikka lakko alkaisikin – Rikkuritoimintaa, katsoo Merimies-Unioni

Yrittäjän kuljettama Tekla I liikennöi Kotkan ja Pyhtään reitillä, vaikka yhteysalusliikenteen lakko alkaisikin perjantaina. Työntekijäliitto pitäisi liikennöintiä rikkuritoimintana.

lakot
Yhteysalus Tekla.
Petri Lassheikki / Yle

Kotkan ja Pyhtään välinen yhteysalusliikenne ei keskeydy, vaikka alaa uhkaava lakko alkaisikin perjantaina.

Yrittäjävetoinen Tekla I hoitaa yhteysalueliikennettä samalla reitillä kuin Otava. Lakkouhka koskee Kotkassa ainoastaan Otavaa.

Turvallisuus- ja liikennejohtaja Pasi Roos Finnferriesiltä toteaa, että Tekla I Kotkassa ei kuulu mahdollisen lakon piiriin.

– Pyrimme hoitamaan liikennöintiä Kotkan ja Pyhtään välillä Tekla I:llä, mikäli lakko toteutuu, Pasi Roos sanoo.

Tekla I on hoitanut viime aikoina yhteysalusliikennettä yksinään, koska Otava on ollut huollossa. Otavan on määrä palata telakalta lauantaina.

Ammattijärjestö Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting pitäisi Tekla I:n liikennöintiä mahdollisen lakon aikana rikkuritoimintana.

– Tällä hetkellä keskitymme neuvotteluihin, mutta mikäli lakko alkaa, joudumme pohtimaan toimia rikkuritoiminnan varalta, Zitting pohtii. Hänen mukaansa yhteysalusliikenteessä on pari alusta, jotka saattavat pyrkiä liikennöimään lakosta huolimatta.

Merimies-Unioni ja kaksi muuta alan ammattijärjestöä ovat antaneet lakkovaroituksen, koska niillä on kiista työnantajan kanssa palkoista ja ylityökorvauksista. Neuvotteluja käydään parhaillaan valtakunnansovittelijan johdolla.

Lakkoon menisi noin 170 työntekijää.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus