Britannian konservatiivien kannatus Thatcherin lukemissa – puolue saa mittauksessa 49 prosenttia

Konservatiiveilla on Ipsos MORI:n mittauksessa 23 prosenttiyksikön etumatka työväenpuolueeseen.

Ulkomaat
Theresa May
Theresa May allekirjoitti EU-erokirjeen Lontoossa keskiviikkona.Jay Allen / EPA

Britannian pääministerin Theresa Mayn konservatiivien kannatuslukemat hipovat lukuja, joita puolueella on ollut parhaimmillaan, Margaret Thatcherin aikana.

Konservatiivipuolue saa Ipsos MORI:n mielipidemittauksessa 49 prosentin kannatuksen, ja sen kannatus on noussut kuusi prosenttiyksikköä. Sillä on 23 prosenttiyksikön kaula Jeremy Corbinin johtamaan työväenpuolueeseen.

Työväenpuolue saa mittauksessa 26 prosentin kannatuksen, ja sen kannatus on laskenut neljällä prosenttiyksiköllä.

Ipsos MORI:n mukaan konservatiivien lukemat hipovat vaalikampanjoiden ennätyslukemia kautta aikojen. Puolueen kannatus on ollut yhtä korkealla vain Margaret Thatcherin johtaman vaalikampanjan aikana vuonna 1983.

Liberaalidemokraatit saavat mittauksessa 13 prosentin kannatuksen ja Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolue (UKIP) neljä prosenttia Liberaalidemokraattien kannatus on ennallaan ja UKIP:n kannatus on laskenut kahdella prosenttiyksiköllä.

Britannian parlamentti päätti ennenaikaisista vaaleista viikko sitten. Ipsos MORI:n mielipidemittaus on tehty 21.–25. huhtikuuta, ja puhelinkyselyyn vastasi 1 004 brittiä.

Ennenaikaiset vaalit pidetään 8. kesäkuuta. Britannian pääministeri Theresa May haluaa vaaleista sinetin Britannian EU-erolle, arvioi Ylen toimittaja Pasi Myöhänen analyysissaan.