1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ministerit, ministeriöt ja valtioneuvosto

Keskusta valitsi Jari Lepän – Uusi maatalousministeri tunnetaan työmyyränä ja harrastajanäyttelijänä

Keskustan uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi tulee Jari Leppä. Hän on pitkän linjan kansanedustaja, kuntapoliitikko ja maanviljelijä.

Ministerit, ministeriöt ja valtioneuvosto
Jari Leppä
Jari Leppä Vesa Moilanen / Lehtikuva

Jari Leppä on istunut eduskunnassa 18 vuotta. Hänet valittiin ensimmäisen kerran kansanedustajaksi vuonna 1999.

Lepälle aukeava maa- ja metsätalousministerin tehtävä on hänen ensimmäinen ministerinpestinsä. 57-vuotiaasta Lepästä tulee tähänastisten ilmoitusten perusteella Juha Sipilän (kesk.) hallituksen iäkkäin ministeri.

Leppä on istuvan eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja. Hän on jäsenenä myös muun muassa eduskunnan puhemiesneuvostossa ja suuressa valiokunnassa.

Kotikuntansa etelä-savolaisen Pertunmaan kunnanvaltuustossa Leppä on ollut eduskuntauraansakin pidempään, vuoden 1997 kuntavaaleista lähtien. Kolmen viikon takaisissa kuntavaaleissa Leppä valittiin jatkokaudelle. Hän oli Pertunmaan ääniharava ja keräsi lähes 10 % äänistä.

Poliitikkona Leppä tunnetaan tunnollisena työmyyränä, joka on pitänyt urallaan matalahkoa profiilia.

Kansanedustajan työn ohessa Leppä luotsaa sukunsa omistuksessa 1500-luvulta lähtien ollutta maatilaa Pertunmaalla Etelä-Savossa. Hän on viljellyt tilaa vuodesta 1980. Lepän vaimo isännöi omaa Kangasniemellä sijaitsevaa kotitilaansa. Leppä sai viime vuonna tilan hoitoon maataloustukia lähes 120 000 euroa.

Pertunmaalla Leppä tunnetaan myös Koirakiven nuorisoseuran kesäteatterin puheenjohtajana ja pitkäaikaisena tunnollisena näyttelijänä. Leppä nousee lavalle myös kesäteatterin ensi kesän näytelmässä, joka kertoo laulaja Laila Kinnusen elämästä.

Lue seuraavaksi