Hämeenlinnan peruskorjattuun uimahalliin pääsee polskimaan syksyllä

Uudistuva uimahalli hemmottelee kävijöitä muun muassa höyrysaunalla. Uimaopetusta helpottaa allas, jossa on korkeussäädettävä pohja.

Hämeenlinnan uimahallin sisäremontissa on riittänyt töitä. Esimerkiksi altaiden piikkaukseen kului yli kolme kuukautta. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnan uimahalli pyritään saamaan auki ensi syksynä, syyslomaviikolla. Vuosi sitten alkaneessa remontissa peruskorjataan koko uimahallin vanha osa, joka on rakennettu neljäkymmentä vuotta sitten.

– Uimahallin remontti etenee aikataulussa, kertoo Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Työmaalla uurastaa päivittäin noin 50 työntekijää. Eri urakoitsijoita on kymmeniä.

Hallissa uusitaan lämmitys, vedenkäsittelyjärjestelmä sekä laatoitukset. Seinä- ja lattialaattojen väri vaihtuu valkoisesta harmaaksi.

Allastilat säilyvät altaineen ennallaan, mutta hyppyaltaan viereen on rakennettu uusi, uimaopetukseen soveltuva allas, jossa on korkeussäädettävä pohja.

Saunan ystäville uutta

Seiniä siirrellään etenkin puku- ja pesutiloissa. Remontin jälkeen sekä naisten että miesten puolella on kummassakin neljä saunaa: tavallisten saunojen lisäksi myös infrapuna- ja höyrysauna. Kylmäallas poistuu pesutiloista.

Hallin länsipäätyyn on rakennettu uudissiipi, johon tulee sisäliikuntasali ja kuntosali. Lisäksi tulee tilaussauna ja kokoustila.

Vanhoista uimalipuista ja lippuvihkoista luovutaan. Ne voi syksyllä vaihtaa ladattavaan rannekkeeseen. Pääsymaksuja ei ole vielä päätetty.

Peruskorjaukseen on varauduttu 13 miljoonan euron lainalla. Lisäksi Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy on saanut valtiolta miljoonan euron avustuksen remonttia varten.