Nokian tulos pysyi ennallaan, toimitusjohtaja iloitsee tilausten karttumisesta

Rajeev Suri muistuttaa, että vuoden ensimmäinen neljännes on Nokialle yleensä heikko. Siksi hän suhtautuu tulevaan vuoteen nyt myönteisesti.

Nokia Oyj
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri
Nokian toimitusjohtaja Rajeev SuriQuiQue Garcia / EPA

Nokian oikaisema liiketulos pysyi liki ennallaan tammi–maaliskuussa verrattuna vuoden takaiseen. Liikevoitto oli 341 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten voittoa kertyi 345 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui 4 prosenttia 5,4 miljardiin euroon.

– Onnistuimme hidastamaan liikevaihtomme laskua ja kartutimme tilauksia hyvin siitä huolimatta, että tyypillisesti vuoden ensimmäinen neljännes on meille kausiluonteisesti heikko, kertoo toimitusjohtaja Rajeev Suri.

Hänen mukaansa Mobile Networks -liiketoimintaryhmän tulos oli selkeästi ensimmäisen vuosineljänneksen kohokohta.

Verkkoliiketoiminnoissa liikevaihto supistui 6 prosenttia 4,9 miljardiin euroon. Oikaistu liikevoitto painui 324 miljoonaan euroon 337 miljoonasta eurosta.

Teknologiayksikön liikevaihto ja oikaistu liiketulos sen sijaan paranivat reippaasti. Nokia Technologies -yksikkö hallinnoi muun muassa Nokian patentteja.

– Kaiken kaikkiaan Nokian ensimmäisen neljänneksen tuloksen valossa suhtaudun varovaisen myönteisesti siihen, mitä tämä vuosi tuo tullessaan, Suri arvioi.