1. yle.fi
  2. Uutiset

Oma Säästöpankki ostaa palan S-Pankista

Oma Säästöpankki ostaa S-Pankin liiketoimintoja. S-Pankki luopuu pk-yritysten ja maatilojen pankkipalveluista.

pankkitoiminta
Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi Oma Säästöpankista ja Pekka Ylihurula S-Pankista allekirjoittivat kauppakirjat Helsingissä.
Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi Oma Säästöpankista ja Pekka Ylihurula S-Pankista allekirjoittivat sopimuksen pankkikaupoista Helsingissä.Lyydia Kivelä/Oma Säästöpankki

S-Pankki Oy ja Oma Säästöpankki Oyj ovat sopineet torstaina pankkikaupoista. Pankit allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan S-Pankin pienten ja keskisuurten yritysten palvelut sekä maa- ja metsätalousliiketoiminta siirtyvät Oma Säästöpankille joulukuun alusta alkaen.

Kaupassa on kyse noin 250 miljoonan euron liiketoiminnoista. Samalla S-Pankista siirtyy 16 henkilöä Oma Säästöpankin palvelukseen.

S-Pankki kertoo pankkien lähettämässä tiedotteessa, että se haluaa keskittyä ydinalueeseensa eli henkilöasiakkaiden palveluun.

Aivan kaikesta yrityselämän rahoituksesta S-Pankki ei vetäydy. Pankki jatkaa vielä asunto-osakeyhtiöiden ja suurimpien rakennusliikkeiden rahoittamista.

Kaupassa siirtyy 9 000 asiakkuutta

Oma Säästöpankki haluaa puolestaan kasvattaa pienten ja keskisuurten yritysten sekä maa- ja metsätalousyritysten pankkipalveluitaan. Kaupassa Oma Säästöpankille siirtyy noin 9 000 S-Pankin asiakassuhdetta.

– Kun on kyse yrityksistä ja maatiloista, nuo asiakkuudet ovat syviä ja laajoja, arvioi Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi. Hän uskoo, ettei asiakkaita karkaa muihin pankkeihin kaupan yhteydessä.

– Meillä on paljon kokemusta paikallispankkien liiketoimintojen siirrosta, emmekä ole menettäneet asiakkuuksia näissäkään kaupoissa, Pasi Sydänlammi jatkaa.

Oma Säästöpankki on hiljattain sulkenut merkittävän osan konttoreistaan. Pankilla on tällä hetkellä 37 konttoria eri puolilla Suomea. Niistä iso osa eli kymmenkunta on Etelä-Pohjanmaalla. Pankki työllistää 230 henkilöä, ja sillä on 125 000 asiakasta.

S-Pankki on S-ryhmän asiakasomistajien pankki. Se kertoo tarjoavansa pankkipalveluita 2,9 miljoonalle asiakkaalle. Palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille.

Lue seuraavaksi