Madonna ärähti elämäkertaelokuvasta: Se, joka yrittää kertoa minun tarinani, on typerys ja huijari

Tuskin muste oli ehtinyt kuivua Madonnan varhaisvuosia kuvaavan elokuvan tuotantosopimuksessa, kun popin kuningatar jyrisi tuomionsa sosiaalisessa mediassa.

Madonna
Madonna
MadonnaAOP

Muutama päivä sitten Universal Studios ilmoitti tuottavansa Madonnan varhaisvuosia kuvaavan Blonde Ambition -elokuvan. Asiasta uutisoivat lukuisat yhdysvaltalaiset musiikkimediat, mutta kukaan ei tunnu toistaiseksi tietävän, mikä – jos mikään – Madonnan oma rooli projektissa on. Roolitus ja tuotantoaikataulu ovat myös hämärän peitossa.

Fanit ottivat elokuvauutisen riemulla vastaan, mutta Madonna itse ei. Imagostaan äärimmäisen tarkka artisti julkaisi Instagramissa nuoruuskuvansa tiukkasanaisella saatteella.

– Kukaan ei tiedä, mitä minä tiedän ja mitä olen nähnyt. Vain minä voin kertoa tarinani. Kuka tahansa muu, joka sitä yrittää on huijari ja typerys, joka haluaa välitöntä tyydytystä ilman, että joutuu itse tekemään töitä. Tämä on yhteiskuntamme tauti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

(Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä (siirryt toiseen palveluun).)

Tarina kertoo sekä Madonnan että MTV:n alkutaipaleesta

Elyse Hollanderin käsikirjoittama Blonde Ambition –projekti on kiertänyt jo pitkään Hollywoodin studioita. Viime vuonna se rankattiin arvostetulla Black Listillä (siirryt toiseen palveluun) kiinnostavimmaksi tuotantoa vailla olevaksi käsikirjoitukseksi. Kyseiseltä listalta on poimittu menestyksellisiksi tuotannoiksi muun muassa Slummien miljonääri, Kuninkaan puhe ja Spotlight.

Blonde Ambitionin tekijäjoukossa on useampia artistin tuttavapiiriin kuuluvia ihmisiä. Esimerkiksi yksi elokuvan tuottajista on Brett Ratner, joka ohjasi Madonnan Beautiful Stranger –videon vuonna 1999.

Käsikirjoituksesta tihkuneiden tietojen mukaan elokuva keskittyy 1980-luvun alkuvuosiin. Tuolloin Madonna oli juuri muuttanut New Yorkiin, hankki niukan elantonsa hanttihommilla, soitti punk-bändissä ja yritti raivata paikkaansa musiikkibisneksessä. Olennaisessa osassa tarinaa on romanssi Madonnan ensimmäisen hitin, Holidayn, tuottaneen Jellybeanin kanssa.

Amerikkalaismedian mukaan käsikirjoitus (siirryt toiseen palveluun) kuvaa Madonnan uran alkutaipaleen lisäksi musiikkikanava MTV:n ensiaskelia. Elokuvan huippuhetki on tiettävästi Madonnan Like a Virgin -esitys MTV Video Music Awards –gaalassa vuonna 1983.

Rolling Stone (siirryt toiseen palveluun) –lehti huomauttaa, ettei ole varmaa onko Universalilla edes oikeuksia poptähden varhaisiin hitteihin.

"Se, joka tukee elokuvaa, tukee valheita!"

Madonna julkaisi Instagram-tilillään kuvan käsikirjoituksen sivusta, josta oli ympyröinyt tussilla nuorella Madonnalle kirjoitetun repliikin. Repliikissä Madonna kertoo olevansa kotoisin Detroitista ja jättäneensä koulun kesken.

Oikea Madonna kommentoi asiaa Instagram-kuvassaan tusseilla rustatulla kirjainyhdistelmällä WTF? Kommenttikentässä hän huomautti tulevansa Bay Citystä, eikä ole koulupudokas, vaan kävi Michiganin yliopistoa. Samalla Madonna hyökkäsi rajusti käsikirjoittaja Elyse Hollanderia vastaan.

– Miksi Universal Studiot haluavat tehdä minusta elokuvan jonka käsikirjoitus perustuu silkkoihin valheisiin? Kirjoittaja Elyse Hollanderin pitäisi kirjoittaa roskalehtiin. Jokainen, joka tukee tätä elokuvaa, tukee valheita ja hyväksikäyttöä. Valheilla ei ole jalkoja!!

Asiaa seurannut musiikkimedia reagoi nopeasti kertomalla, että pitää paikkansa, että Madonna valmistui yliopistosta, vieläpä erinomaisin arvosanoin. Silti myös käsikirjoituksen repliikki on totta. Netissä alkoi pian kiertää video American Bandstandin (siirryt toiseen palveluun) vuonna 1984 tekemästä haastattelusta, jossa Madonna itse väittää olevansa Detroitista ja jättäneensä koulut kesken.

Madonna poistikin nopeasti käsikirjoitusta koskevan Instagram-julkaisunsa. Se on nähtävissä muun muassa Huffington Postin julkaisemassa jutuss (siirryt toiseen palveluun)a.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

(Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä (siirryt toiseen palveluun).)

Artisti korvasi Instagram-kuvan toisella. Uudessa kuvassa on teksti, jossa todetaan, ettei kannata murehtia ihmisistä, jotka puhuvat selkäsi takana, sillä siihen, että he ovat takanasi on hyvä syy. Tähti ryyditti studiolle osoittamaansa kannanottoa lukuisilla käärme-emojeilla.