Perussuomalaisten ryhmässä tulkintaerimielisyyksiä ministerivalinnasta – "Miten tässä näin pääsi käymään?"

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti ministeriehdokkaasta. Ministeritoiveistaan tänään kertonut kansanedustaja Mika Niikko on sitä mieltä, että ministeristä olisi pitänyt äänestää eduskuntaryhmässä.

Perussuomalaiset
Mika Niikko, Perussuomalaiset.
Mika NiikkoHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän sisällä on erilaisia tulkintoja siitä, miten tulevasta kulttuuriministeristä olisi pitänyt päättää. Sampo Terhon valinnasta ei tänään äänestetty eduskuntaryhmässä. Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan asiasta käytiin ryhmässä keskustelua, mutta varsinainen päätös tehtiin puoluehallituksessa.

– Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen. Me mennään puolueen sääntöjen mukaan ja puoluehallitus tämän päätöksen teki, Soini kertoi toimittajille Terhon valinnan jälkeen.

Kulttuuriministerin paikasta haaveillut kansanedustaja Mika Niikko pettyi eduskuntaryhmän kokouksessa Soinin sääntötulkintaan.

– Eduskuntaryhmän säännöissä sanotaan, että esitys tehdään eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteisestä esityksestä. Olisin halunnut mitata kannatukseni, sillä minulla oli iso tukijoukko. Äänestyksestä olisi tullut saamani tiedon mukaan tiukka, Niikko arveli.

Niikko kertoo tyytyvänsä puoluehallituksen ratkaisuun, mutta harkitsee kannatuksensa mittauttamista joko puolueen puheenjohtajana tai eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

– Haluan löytää tästä puolueesta sen paikan, missä äänestetään. Täytyy harkita sitä, miten tässä näin pääsi käymään. Haluan pyrkiä eteenpäin tehtävissä, koska mielestäni kaikkia tavoitetta ei ole hallituskauden aikana saavutettu mitä on asetettu.

Sääntöihin liittyvistä erimielisyyksistä huolimatta Niikko kertoo tukevansa Sampo Terhoa ministerinä.