1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaatteet

Tapparan ja Kalpan väreihin pukeutunut Piia Pasanen: "Toivon synnyinkaupunkini voittavan"

Uutisankkuri elää pukeutumisellaan mukana uutisten tunnelmassa.

Piia Pasasen asut tiistain ja keskiviikon uutislähteyksissä mukailivat Kalpan ja Tapparan värejä. Kuva: Yle

– Kyllä tuli tänä aamuna hetki mietittyä, mitä laitan päälle, Ylen uutisankkuri Piia Pasanen nauraa.

Pasasen asuvalinnat nousivat julkiseen keskusteluun, kun koulutuspäällikkö Tuuli Merikoski kirjoitti eilen Twitterissä huomanneensa Pasasen pukeutuneen tiistain ja keskiviikon uutislähetyksissä jääkiekon SM-liigan finalistijoukkueiden väreihin:

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Pasanen jakoi Merikosken twiitin omalla Twitter-tilillään ja kirjoitti sen oheen: "Ihanaa, kun on tarkkanäköisiä katsojia :)." Hän myös pohti: "Mutta mitähän mä laitan päälle tostaina?"

Iltalehti bongasi Twitter-viestit ja julkaisi artikkelin Pasasen asuvalinnoista (siirryt toiseen palveluun).

Moni ehdotti sosiaalisessa mediassa Pasaselle torstain asuksi mustavalkoista raitapaitaa, joka mukailisi erotuomarin asua.

– Ihan seepraraitaan en lähtenyt, mutta on tässä tämän päivän asussani tällainen pieni vitsi siihen suuntaan. Mustavalkoisella paidalla viestin, että olen neutraalilla maaperällä, Pasanen sanoo.

Todellisuudessa Pasanen ei kuitenkaan suhtaudu tämän illan jääkiekkofinaaliin neutraalisti.

– Tampere on mulle rakas kaupunki, koska olen opiskellut siellä, mutta totta kai syntyperäisenä kuopiolaisena toivon, että Kalpa voittaa!

– Viimeksi, kun Kalpa pelasi jääkiekon SM-liigan finaalissa vuonna 1991, olin vaihto-oppilaana Jenkeissä. Silloin en päässyt nauttimaan  finaalitunnelmasta.

Tämän illan uutislähetyksissä Piia Pasasen mustavalkoinen paita mukailee jääkiekkotuomarin asua. Kuva: Yle

"Elän asuillani mukana uutisten tunnelmassa"

Pasanen on työskennellyt aikaisemmin urheilutoimittajana. Uutisankkurinakin urheiluinnostus on päässyt näkymään, usein juuri pukeutumisen kautta.

– Jos Suomi on pelannut lätkän MM-finaalissa, olen laittanut uutislähetykseen sinivalkoiset vaatteet, Pasanen kertoo.

Hänen asunsa mukailevat uutistapahtumia laajemminkin kuin vain urheilun osalta.

– Juhlapyhinä voi olla juhlavampaa asua ja vappuna värikkäämpää. Ranskan tai Yhdysvaltojen vaalien aikana mulla on usein ollut sinivalkopunaisisia vaatteita. Se on sellaista uutisten tunnelmassa mukana elämistä, Pasanen kertoo.

Jos on tapahtunut terrori-isku, Pasaselle ei tulisi mieleenkään laittaa päälleen mitään värikästä.

– Silloin pukeudun ihan automaattisesti tummiin vaatteisiin.

Pasanen saa silloin tällöin palautetta vaatteistaan. Harvoin kuitenkaan yhtä laajassa mittakaavassa kuin eilen.

– Tämä on ollut mun mielestä pelkästään hauskaa ja suloista. On ollut hauska huomata, että ihmiset ovat hereillä ja huomaavat tällaisia piiloviestejä. Tämä ei ole aiheuttanut kenellekään pahaa mieltä.

– Yleensähän me kerrotaan uutisissa enimmäkseen ikäviä ja nihkeitä asioita. On kiva, jos jollekulle jää lähetyksestä joku positiivinen tai iloinenkin asia mieleen.