Saksa rajoittaa kasvot peittävän hunnun käyttöä

Huntukielto koskee muun muassa tuomareita ja valtion virkamiehiä.

Saksa
Nainen kasvot peittävässä huivissaan.
Axel Heimken / EPA

Saksan liittopäivien alahuone hyväksyi torstaina lakiehdotuksen, joka estää kasvot peittävän hunnun käytön työaikana. Kielto koskee tuomareita, sotilaita sekä valtion virkamiehiä.

Liittokansleri Angela Merkel esitti joulukuussa, että muslimihunnun käyttö kielletään siellä missä se on ”laillisesti mahdollista”.

Merkelin konservatiivinen puolue on menettänyt tukeaan muukalaisvastaiselle Alternative für Deutschland -puolueelle pakolaiskriisin aikana. Liittovaltion vaalit pidetään Saksassa syyskuussa.

Saksaan on saapunut kahden vuoden aikana yli miljoona maahanmuuttajaa, joista monet muslimimaista. Samaan aikaan huoli maahanmuuttajien integroitumisesta saksalaiseen yhteiskuntaan on yleistynyt.

–Integraatio tarkoittaa myös sitä, että meidän täytyy tehdä selväksi ja kertoa arvoistamme ja siitä missä meidän rajamme suvaitsevaisuudessa muita kulttuureja kohtaan kulkevat, sanoi Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere.

Helmikuussa eteläinen Baijerin osavaltio ilmoitti, että se aikoo kieltää kasvot peittävän hunnun käytön kouluissa, yliopistoissa, valtion työpaikoilla ja äänestyspaikoilla.

Lähde: AFP, Reuters