Herätys: Suuryrityksen ihannejohtaja ei ole sitä mitä ennen, kasvohunnut osittain pannaan Saksassa ja Linnanmäki avaa ovensa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. 

Aamukooste
Karen Greenbaum
Karen GreenbaumMikko Koski / Yle

Suuryrityksen ihannejohtaja erilainen kuin ennen

Suuryritysten ihannejohtajan profiili on muuttunut. Aiemmin johtajiksi etsittiin henkilöitä, jotka olivat olleet riittävän pitkään alalla. Nyt haravoidaan innostavimpia puhujia sekä innovatiivisia persoonia, kertoo rekrytointifirmojen kansainvälisen kattojärjestön AESC:n pääjohtaja Karen Greenbaum Ylelle. Suomalaisjohtajien on opittava markkinoimaan itseään, jos he haluavat osansa huippupaikoista.

Saksa kieltää kasvohunnut tietyissä ammateissa

Nainen kasvot peittävässä huivissaan.
Axel Heimken / EPA

Saksan liittopäivien alahuone on hyväksynyt lakiehdotuksen, joka estää musliminaisten kasvot peittävän hunnun käytön työaikana. Kielto koskee tuomareita, sotilaita ja valtion virkamiehiä.

Liittokansleri Angela Merkel esitti joulukuussa, että muslimihunnun käyttö kielletään siellä missä se on ”laillisesti mahdollista”.

Saksaan on saapunut kahden vuoden aikana yli miljoona maahanmuuttajaa, joista monet muslimimaista. Samaan aikaan huoli maahanmuuttajien integroitumisesta saksalaiseen yhteiskuntaan on yleistynyt.

Montenegrossa Nato-äänestys

Montenegron parlamentti äänestää maan liittymisestä Natoon. Nato-maat ovat hyväksyneet jo liittymisen. Venäjä vastustaa Montenegron Natoon menoa kiivaasti. Montenegron hallitus väittää Venäjän jopa yrittäneen viime vuonna vallankaappausta, minkä Venäjä kiistää.

Kevät on virallisesti täällä – Lintsin portit avautuvat tänään

Vuoristorata iltavalaistuksessa.
Vuoristorata iltavalaistuksessa.Petteri Sopanen / Yle

Linnanmäki aukeaa tänä vuonna jo normaalia aikaisemmin eli ennen vappuhulinoiden alkamista. Ylen toimittaja pääsee tänään testaamaan uutta Magia-laitetta, jo ennen huvipuiston aukeamista. Hulvatonta videomateriaalia hurjapäitä huumaavasta uutuuslaitteesta luvassa päivemmällä.

EU:n ulkoministerit tapaavat Maltalla

EU:n ulkoministerit kokoontuvat tänään Maltalla. Suomesta paikalle saapuu ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen erityisenä puheenaiheena on suhtautuminen Turkkiin, joka juuri toteutti presidentin valtaa lisäävän kansanäänestyksen. Ulkoministerit pohtivat suhtautumista Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin määräämiin opposition kannattajien puhdistuksiin. Esillä on todennäköisesti Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen katkaiseminen.

Riippuvuus langattomista verkoista kasvaa – eikä se ole hyvä asia

Musiikin kuuntelu tietokoneella.
AOP

Olemme huolestuttavan riippuvaisia langattomista verkoista, kertoo tänään julkaistava väitöstutkimus. Tulevaisuudessa riippuvuus korostuu entisestään, kun esineiden internet kytkee laitteisiin yhä enemmän langatonta tiedonsiirtoa. Silti verkot ovat hyvin haavoittuvaisia.

Pohjoisessa poutaa, etelässä sadekuuroja

Sääennuste perjantaille.
Yle

Maan etelä- ja keskiosassa kannattaa varautua sade- ja räntäkuuroihin. Ylen meteorologin Anssi Vähämäen mukaan pohjoisessa on pääosin poutaa. Pohjoisessa lämpötilat jäävät alle viiteen asteeseen ja eteläisessä Suomessa alle kymmeneen. Lisää säästä yle.fi/saa.