Punkkirokotteen suosio on yllättänyt Simossa – rokotepäiviä tulee kaksi lisää

Punkkirokotteen kysyntä on yllättänyt terveydenhuollon ammattilaiset, vaikka simolaiset ovat ottaneet rokotteita ahkerasti ennenkin.

Puutiaisaivokuumerokote
Punkkirokotusta jonotetaan Simossa.
Jo maaliskuun lopulla Simossa jonotettiin punkkirokotuksiin.Kyösti Vaara / Yle

Simossa jatketaan maksuttomia punkkirokotuksia vielä toukokuussa. Alun perin oli suunniteltu, että rokotusrumba olisi ohi huhtikuussa, mutta rokotuspäiviä on järjestetty kaksi lisää toukokuun loppupuolelle.

– Ihmiset ovat jonottaneet kärsivällisesti, vaikka keskiviikkona kävi niin, että rokotteet loppuivat kesken ja viimeiset jonottajat jäivät ilman, luonnehtii terveydenhoitaja Riitta-Liisa Posti.

Ensimmäistä kertaa jaettavaan maksuttomaan punkkirokotukseen varautuminen on ollut hankalaa.

Postin mukaan juuri kenelläkään ei ole ollut tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon ihmisiä käy rokotettavana ja moniko tarvitsee koko kolmen annoksen rokotesarjan vai riittääkö esimerkiksi yksi rokotuskerta.

Jos kaikkiin puheluihin olisi vastattu, olisivat ihmiset jääneet rokottamatta.

Riitta-Liisa Posti

Puhelinrumba hidastaa työntekoa

Punkkirokotteen kysyntä on yllättänyt terveydenhuollon ammattilaiset, vaikka simolaisten tiedetään aikaisemmin ottaneen rokotteita ahkerasti omalla kustannuksella.

Toinen yllätys on ollut jatkuva puheluiden tulva. Terveydenhoitaja Riitta-Liisa Postin mukaan jokaista soittajaa ei kerta kaikkiaan ehditä auttaa ja opastaa puhelimitse.

– Jos kaikkiin puheluihin olisi vastattu, olisivat ihmiset jääneet rokottamatta. Meidän toiveena on, että ihmiset tulisivat rokotettavaksi yleisinä rokotuspäivinä, vaikka se saattaa vaatia jonottamista, toivoo Posti.

Simolaiset ja kunnassa mökkeilevät saavat nyt ensimmäistä kertaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen myöntämän maksuttoman punkkirokotteen.