1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Miehen tienvarteen ampuminen oli murha – kahdelle tekijälle elinkautinen

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi kaksi miestä murhasta ja kovensi heidän käräjäoikeudessa saamansa tuomiot elinkautisiksi.

henkirikokset
Tuomarin nuija pöydällä oikeussalissa.
Yle

Kouvolan Valkealassa miehen pahoinpidelleet, ampuneet ja tienpientareelle jättäneet kaksi miestä ovat saaneet elinkautiset tuomiot Itä-Suomen hovioikeudessa. Kummankin miehen katsottiin syyllistyneen yksissä tuumin murhaan.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi toisen miehen taposta ja toisen törkeästä pahoinpitelystä. Päätekijäksi katsottu mies tuomittiin käräjäoikeudessa 11 vuoden vankeuteen. Toisen miehen tuomio oli kolme ja puoli vuotta vankeutta.

Syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, koska hänen mielestään kyse oli murhasta, johon molemmat tekijät olivat yksissä tuumin syyllistyneet.

Itä-Suomen hovioikeus kääntyi samalle kannalle käräjäoikeuden syyttäjän kanssa. Hänen mukaansa tekijät toteuttivat teon ennalta yhdessä laatimansa suunnitelman mukaisesti.

Murha tapahtui Kouvolan Valkealassa Harjun alueella sen jälkeen, kun miestä oli pahoinpidelty yksityisasunnossa Kouvolan keskustassa. Häntä oli jo ammuttu asunnossa, mutta mies pakotettiin vielä autoon, jolla hänet kuljetettiin Valkealaan. Uhri surmattiin tien pientareelle usealla laukauksella.

Lue seuraavaksi