Hyppää sisältöön

Somepäivitys herätti hilpeyttä: Anssi Kela heräsi aamukuudelta Ylen aamu-tv:n lähetykseen, mutta viikkoa liian aikaisin

Aamu-tv:n tuottaja Mikko Lindqvist kertoo, että vieraille sattuu kalenterisekaannuksia silloin tällöin. Pahin tilanne on silloin, kun vieras jättää kokonaan saapumatta paikalle.

Anssi Kela heräsi Ylen aamu-tv:n lähetykseen viikon etuajassa.

–Yksi tapa aloittaa päivä on herätä kuuden jälkeen ja mennä Pasilaan Ylen Aamu-tv:n studiolle VIIKKOA LIIAN AIKAISIN. En sano, että se on paras tapa, mutta se on yksi tapa, Kela kirjoitti perjantai-aamuna Facebook-tilillään.

Aamu-tv:ssä tehdään suoraa, ajankohtaista tv-lähetystä kuutena päivänä viikossa, arkisin kolmisen tuntia joka aamu. Iso osa haastatteluista sovitaan edellisenä päivänä, jotta aamun tarjonta pysyy tuoreena.

Lähetys rakennetaan minuutti minuutilta ja jokaisella vieraalla on oma, tarkkaan suunniteltu paikkansa lähetyksessä.

– Jos vieras peruu haastattelun viime tingassa tai unohtaa ilmaantua paikalle, niin siinä on joskus aikamoinen vilinä aamuyöstä päällä, että keksitään miten aukko täytetään. Onneksi näin ei käy kovinkaan usein, kertoo tuottaja Mikko Lindqvist.

Artistivieraiden kanssa haastattelut on usein sovittu hyvissä ajoin etukäteen. Siksi onkin inhimillistä, että aikataulut ehtivät mennä sekaisin. Joskus aamu-tv:n toimitus tekee varasuunnitelman ennakkoon.

– Jos on esimerkiksi tiedossa, että vieraan pitäisi tulla lähetykseen vaikkapa myöhään yöllä päättyneen gaalan jälkeen, silloin mietimme, mitä tehdä, jos vieras kuitenkin nukkuu pommiin.

"Ei vastannut aamulla puheluihin"

Vaikka peruutustapauksia on harvoin, yksi on vuosien varrelta jäänyt erityisesti tuottajan mieleen.

– Olimme raivanneet eräälle isolle nimelle paljon minuutteja lähetykseen. Hän ei kuitenkaan tullut paikalle, ei ilmoittanut ennakkoon eikä vastannut aamulla puheluihin. Siitäkin selvisimme, mutta kun menin lähetyksen jälkeen kotiin päiväunille ja panin radion päälle, niin sama henkilö oli siellä antamassa radiohaastattelua samasta aiheesta. Siinä verenpaineeni taisi nousta sen verran, että ne päiväunet jäivät heikoiksi, Lindqvist nauraa.

Joskus on käynyt niinkin, että vieras on itse buukannut itsensä lähetykseen.

– Eräs tunnettu viihdetaiteilija soitti edellisenä päivänä ja varmisteli seuraavan aamun haastatteluaan. Jouduin valitettavasti kertomaan, ettei sellaista haastattelua oltu sovittu. Hänellä oli kuitenkin mielenkiintoista kerrottavaa, joten teimme tilaa lähetykseen ja molemmat olivat tyytyväisiä.

Aamu-tv:ssä vierailee aamusta riippuen kymmenkunta vierasta päivässä. 

.
.