1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Talon asukasta epäillään yleisvaaran tuottamuksesta – Puukerrostalo paloi maan tasalle Tampereella

Poliisi on ottanut hieman yli 30-vuotiaan miehen kiinni Vuohenojan tulipalon tutkinnassa, palo sai todennäköisesti alkunsa talon saunasta.

Kuva: Matti Vikman / Yle

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut suurehkon puutalon Tampereen Vuohenojalla tuhonneen tulipalon tutkintaa. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta perjantaina noin puoli yhden aikaan yöllä.

Tutkimuksissa on nyt varmistunut, että tulipalo on mitä todennäköisimmin saanut alkunsa talon kellarikerroksessa sijaitsevasta saunasta.

Poliisi on ottanut kiinni yhden talossa asuneen, vuonna 1984 syntyneen miehen, epäiltynä yleisvaaran tuottamuksesta. Asukkaiden kuulusteluilla poliisi pyrkii selvittämään saunan syttymissyytä.

Kun nopeasti levinnyt palo havaittiin, oli neljän asunnon puukerrostalotalossa kolme talon asukasta ja kaksi kylässä ollutta henkilöä, jotka pelastuslaitos evakuoi. Kaksi henkilöä oli yläkerrassa ja kolme alakerran asunnossa.  Saunan päädyn puoleisesta yläkerran asunnosta oli poistuttava ikkunan kautta.

Palossa loukkaantui lievästi yksi henkilö. Poliisin mukaan ainekset kohtalokkaampiin henkilövahinkoihin ovat olleet ilmeiset.