Taalintehtaan teollisuusalue vaihtoi omistajaa

Kauppojen odotetaan tuovan Kemiönsaareen uutta elämää ja työpaikkoja.

liiketoiminta
tehdasrakennus meren äärellä
Monica Forssell / Yle

Taalintehtaan Valsverksholmenin teollisuusalue on myyty. Alueen ostivat Dalsbruks Fabrik, DB Marina ja Kemiönsaaren kunta.

Dalsbruks Fabrik on uusi investointi- ja kiinteistökehitysyhtiö. Sen osakkaina on noin kymmenen yksityistä ja osittain paikallista sijoittajaa. Kemiönsaaren kunta on mukana vähemmistöosakkaana tytäryhtiönsä Dragsfjärdin Teollisuus Oy:n kautta.

Teräsyhtiö FNsteelin konkurssipesän omaisuuden realisointi kesti lähes viisi vuotta. Uusi omistaja pyrkii kehittämään entisen valssaamon kiinteistökokonaisuutta.

Osapuolen lähettämän tiedotteen mukaan vapaana olevat rakennukset kiinnostavat jo vuokralaisehdokkaita. Varsinais-Suomen metalli- ja meriteollisuuden suotuisat näkymät vahvistavat uskoa kehitysmahdollisuuksiin.

Satama avataan pian

Alueen tärkeimpänä myyntivalttina uudet omistajat pitävät rakennusmassan suorana jatkeena olevaa satamaa. Sen väyläsyvyys on kahdeksan metriä.

Dalsbruks Fabrik Oy aikoo solmia välittömästi sopimuksen jo toimivan satamaoperaattorin kanssa. Näin alueen toimijoille voitaisiin tarjota luotettavia merikuljetuksia ympäri vuoden.

Kemiönsaaren kunnassa kaupoista iloitaan, mutta työ on vasta alussa. Taalintehtaalle odotetaan paljon uusia työpaikkoja. Kunta suunnittelee ostavansa joitain Taalintehtaalla sijaitsevia maa- ja vesialueita.

DB Marina -yhtiö puolestaan suunnittelee isoa palvelukeskusta veneilijöille. Yhtiö on jo tehnyt kaupat Valsverksholmenin pohjoisosasta. Alueeseen kuuluu muun muassa vanha teräsvalimo.