Ranskalaisviestimet syyttävät Le Peniä sananvapauden rajoittamisesta

Kymmenet ranskalaiset viestimet ovat allekirjoittaneet julkilausuman, jossa ne toivovat Le Penin ja hänen puolueensa peruvan toimittajiin kohdistetut rajoitukset.

Marine Le Pen
Marine Le Pen tapasi kannattajiaan Le Grau-du-Roissa, etelä-Ranskassa torstaina.
Marine Le Pen tapasi kannattajiaan Le Grau-du-Roissa, etelä-Ranskassa torstaina.Bertrand Langlois / AFP

Ainakin 30 ranskalaisviestintä on allekirjoittanut julkilausuman, jossa viestimet arvostelevat Ranskan presidentinvaalien ehdokasta Marine Le Peniä ja tämän puoluetta sanavapauden rajoittamisesta.

Ranskalaisviestimet arvostelevat sitä, että monien viestimien edustajilta on evätty mahdollisuus saada tietoa Le Penin luotsaamasta Kansallisesta rintamasta tai heitä ei ole päästetty puolueen tilaisuuksiin, joissa he voisivat seurata presidenttiehdokas Le Peniä.

– Presidentinvaalien toisella kierroksella Kansallinen rintama on valikoinut mediat, jotka saavat seurata Marine Le Peniä, julkilausumassa sanotaan.

Julkilausuman ovat allekirjoittaneet muun muassa uutistoimisto Agence France-Presse, Le Figaro, Le Monde ja uutiskanava France24.

Viestimet toivovat, että Le Pen ja Kansallinen rintama peruvat päätöksensä rajoittaa toimittajien pääsyä tilaisuuksiiinsa, jotta mediat voivat huolehtia tiedonvälityksestä.

Ranskan presidentinvaalien toinen kierros käydään viikon päästä sunnuntaina. Toisella kierroksella ovat vastakkain äärioikeistolainen Marine Le Pen ja keskustalainen Emmanuel Macron.

Lähteet: AFP