Michelle Obama: En pyri politiikkaan

Michelle Obama kuvasi voivansa saavuttaa paljon enemmän politiikan ulkopuolella. Korkeassa asemassa toimiminen olisi myös raskasta perheen lapsille, Obama arvioi.

Michelle Obama puhui demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa 25.7.2016. Kuva: Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama ei ole aikeissa pyrkiä politiikkaan.

Perjantaina ensi kertaa tammikuisen vallanvaihdon jälkeen julkisesti puhunut Michelle Obama kuvasi politiikan olevan kovaa peliä. Kaikki on yleensä hyvin siihen asti, kunnes tavoitteena on pyrkiä korkeaan tehtävään, hän sanoi.

– Silloin veitset otetaan esille, Obama luonnehti Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– En pyytäisi lapsiani lähtemään siihen uudestaan. Kun pyrit korkeaan tehtävään, kyse ei ole vain sinusta itsestäsi vaan koko perheestäsi, arkkitehtuurikonferenssissa puhunut Obama jatkoi.

Hän kuvasi pariskunnan voivan saavuttaa nyt paljon enemmän politiikan ulkopuolella. Obamat aikovat jatkossakin työskennellä yhteiskunnallisten asioiden eteen. Michelle Obama kertoi jatkavansa työtään tyttöjen koulunkäynnin edistämiseksi ympäri maailman.

Entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama oli aviomiestään suositumpi mielipidekyselyissä tammikuussa, kun pariskunta poistui Valkoisesta talosta ja valtaan nousi Donald Trump.

Michelle Obama on aiemminkin rauhoitellut arvuutteluja hänen mahdollisista aikeistaan seurata aviomiehensä jalanjäljillä.