Vappuaatto on kolea – ajokelikin huono sateiden ja sohjon takia

Varoitus huonosta ajokelistä on voimassa sunnuntaiaamuna koko maassa aivan itäosaa lukuunottamatta.

tieliikenne
Räntää satoi kevätmyräkässä Espoon Suvelassa lauantaina iltapäivällä 29. huhtikuuta.
Räntää satoi kevätmyräkässä Espoon Suvelassa lauantaina iltapäivällä 29. huhtikuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Vappuaaton sää on hyvin tuulinen ja kolea koko maassa. Iltaa kohti sää poutaantuu aivan etelässä.

Runsaimmat sateet liikkuvat vappuaattona maan pohjoisosan ylle, mutta maan etelä- ja keskiosassa voi edelleen tulla vesi- ja räntäkuuroja.

Ilmatieteen laitos varoittaa (siirryt toiseen palveluun) sunnuntaiaamulla huonosta ajokelistä lumi- ja räntäsateen sekä sohjoisten teiden takia. Varoitus on voimassa koko maassa aivan itäosaa lukuunottamatta.

Varoituskartta.
Yle

Tieliikennepäivystäjä Marja Sillanpää kertoo, että aamuvarhaisella kehnoin ajokeli on Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla, jossa sataa räntää ja lunta.

– Jos sielläpäin liikkuu, kannattaa olla tavallista tarkempana. Myös eteläisessä Suomessa on teillä sohjoa, joka päivällä muuttuu vetisemmäksi. Kesärenkailla kannattaa aamulla olla varovainen liikenteessä, Sillanpää sanoo.

Pelti rytisi, mutta kukaan ei kuollut

Auton peltiä ruuttaantui yön aikana, mutta kukaan ei kuollut tai loukkaantunut vakavasti onnettomuuksissa.

Etelä-Savossa tapahtui yöllä useita ulosajoja sohjoisen sään takia. Maakunnassa oli erittäin huono ajokeli, mutta nyt tilanne on jo parempi. Juvalla henkilöauto ajautui ojaan puolen yön jälkeen. Kaikki kolme autossa ollutta ihmistä säästyivät loukkaantumisilta.

Rantasalmella puolestaan tieltä ajautunut henkilöauto törmäsi valaisinpylvääseen katkaisten sen. Yksin autossa ollut kuljettaja ei loukkaantunut.

Eteläisessä Suomessa huono ajokeli ei aiheuttanut onnettomuuksia yön aikana, mutta illalla pelti rytisi huonon ajokelin vuoksi useasti. Esimerkiksi Keski-Uudenmaalla tapahtui iltakahdeksan jälkeen kolme peltikolaria. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui sekä Kanta-Hämeessä Janakkalassa että Päijät-Hämeessä Lahdessa tapahtuneissa onnettomuuksissa.

Lumisohjo luisti autoja tieltä myös muilla paikkakunnilla.

Voimakkaat tuulenpuuskat katsaisivat lauantaina sähköt tuhansilta kotitalouksilta Etelä-Suomessa, mutta yöllä viat saatiin korjattua. Eniten sähköttömiä talouksia oli Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Lue myös: Pelti rytisi Etelä-Suomessa – huono ajokeli myös vappuaattona

Voimakkaat puuskat riepovat tänään etelää – animaatio näyttää, miten tuulet ja sateet etenevät viikonloppuna