Moskeija paloi Ruotsissa – tutkitaan tuhopolttona

Jakobsbergin moskeija Tukholman lähistöllä vaurioitui pahasti tulipalossa. Poliisi tutkii tulipaloa tuhopolttona.

moskeijat
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Tulipalo moskeijassa syttyi sunnuntai-illalla hieman kello 23 jälkeen, kun siellä järjestetty tilaisuus oli päättymässä. Voimakas palo vaurioitti Jakobsbergissä lähellä Tukholmaa sijaitsevaa moskeijaa pahoin.

Paikalle lähetettiin yli kymmenen pelastusyksikköä, kertoi sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Rakennuksen vauriot viittavat siihen, että tulipalo sai alkunsa rakennuksen ulkopuolelta.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen palossa.

Moskeija sijaitsee Jakobsbergissä, parikymmentä kilometriä Tukholman luoteispuolella. Se on Ruotsin suurin shiiamoskeija, jossa käy tuhansia ihmisiä.

Moskeijassa oli järjestetty juhlat sunnuntai-iltana. Palo oli alkanut, kun juhlijat olivat poistuneet pihalle rakennuksesta. Moskeijan edustajan Akil Zahirin mukaan moskeijassa oli vielä muutama ihminen.

– Olemme erittäin pettyneitä. Täällä paikalla on jo kymmeniä moskeijan jäseniä ja he ovat kaikki erittäin huolissaan. Olen huolissani, stressantunut ja surullinen, Zahiri sanoi SVT:lle.

Ruotsin television SVT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) moskeijan yhteydessä on myös kirjasto, jonka kokoelmissa on 3 000 kirjaa. Ruotsin television ensimmäisten arvioiden mukaan isosta rakennuksesta noin 30–50 prosenttia on tuhoutunut.

Poliisi on ollut tapauksen vuoksi yhteydessä Ruotsin turvallisuuspoliisiin Säpoon.