Halla-aho tyrmää Terhon ehdotuksen EU-kansanäänestyksestä

Halla-aho kannattaa eroa EU:sta, mutta ei pidä Sampo Terhon ehdottamaa kansanäänestystä hyvänä ideana.

Perussuomalaiset
Jussi Halla-Aho ja Sampo Terho Perussuomalaiset-puolueen vapputapahtumassa Helsingissä 1. toukokuuta.
Jussi Halla-Aho ja Sampo Terho Perussuomalaiset-puolueen vapputapahtumassa Helsingissä 1. toukokuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Europarlamentaarikko ja perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-aho tyrmäsi vappupuheessaan ajatuksen Suomessa järjestettävästä kansanäänestyksestä EU-jäsenyydestä. Aihetta on pitänyt esillä Halla-ahon kanssa puheenjohtajuudesta kamppaileva Sampo Terho.

– Kannatan itse eroamista Euroopan unionista, mutta jos kansanäänestys järjestettäisiin nyt, häviäisimme sen selvin lukemin, Halla-aho sanoi perussuomalaisten vapputapahtumassa Helsingissä.

Halla-aho arvioi puheessaan, että hävityn kansanäänestyksen jälkeen EU-jäsenyyden ongelmista keskusteleminen olisi entistä vaikeampaa.

– Ennen kuin kansanäänestystä aletaan puuhata, on tärkeää pyrkiä vaikuttamaan suomalaisten asenteisiin ja kysyä, miksi EU-jäsenyys ei vastaa suomalaisten etua.

Tuleva kulttuuriministeri Terho ei Halla-ahon jälkeen pitämässään puheessa kommentoinut kansanäänestystä tai EU-jäsenyyttä, vaan keskittyi puolueen tulevaisuuden hahmotteluun.

– Luotamme tavallisen suomalaisen kykyyn kantaa vastuuta ja nauttia vapaudesta. Yhteiskunta ei kehity järjestelmien, rahavallan ja poliittisten erilaisten suurten strategioiden kautta, vaan yksilön kautta. Sitä on se populismi, Terho tiivisti näkemyksensä.

Perussuomalaisten puheenjohtajasta äänestetään puoluekokouksessa kesäkuussa.