Moskeijapalosta epäilty mies on pidätetty – poliisi ei ole kertonut mahdollista motiivia

Jakobsbergissä sijaitseva moskeija on Ruotsin suurin šiiamoskeija. Noin kolmannes rakennuksesta tuhoutui palossa.

tuhotyö
Moskeija seinä näyttää repeytyneeltä, ympärillä on rakennusjätettä.
Noin kolmannes Imam Ali -moskeijasta vaurioitui tulipalossa Jakobsbergissä Järfällassa.Anders Wiklund / EPA

Ruotsin poliisi on pidättänyt miehen epäiltynä moskeijan sytyttämisestä Jakobsbergissä Tukholman luoteispuolella, kertovat Ruotsin mediat. Mies on pidätetty kuulustelujen jälkeen.

Poliisi ei ole kertonut, miksi mies sytytti moskeijan tuleen. Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 23.16 sunnuntai-iltana.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Moskeijassa oli palon syttymishetkellä vain muutama ihminen, mutta paikalla oli aiemmin illalla ollut 400–500 seurakunnan jäsentä. He olivat juhlistaneet imaami Husayn ibn Alin syntymäpäivää.

Jakobsbergissä sijaitseva moskeija on Ruotsin suurin šiiamoskeija. Se on 3 500 neliömetrin kokoinen ja sisältää kolme rukoushuonetta. Yksi rukoushuoneista tuhoutui palossa lähes kokonaan, toinen kärsi savuvaurioita ja kolmas säilyi ehjänä.

– Vaikuttaa siltä, että palo sytytettiin ulkopuolelta, sanoo poliisin tiedottaja Lars Byström.

Poliisi tutkii paloa tuhopolttona. Sanomalehti Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan moskeijan valvontakamerat olivat tallentaneet sen ulkopuolella hiipineen henkilön. Aftonbladetin mukaan moskeijaa on myös uhkailtu.

Aftonbladetin tietoja ei oie kommentoitu seurakunnasta. Poliisi on välittänyt tiedon epäillystä tuhopoltosta turvallisuuspoliisi Säpolle. Se on rutiinitoimenpide moskeijapalojen yhteydessä.