Maavoimien Arrow 17 -harjoitus alkaa Niinisalossa – mukana sotilaita Yhdysvalloista ja Norjasta

Panssariprikaatin johtaman harjoituksen tavoitteena on kehittää mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa ja suorituskykyä hyökkäystaistelussa.

sotaharjoitukset
Panssariprikaatin varusmiehet harjoittelevat.
Arrow 17 -harjoitus kestää Niinisalossa ensi viikon perjantaihin asti. Antti Mälkönen / Yle

Maavoimien mekanisoitu kansainvälinen sotaharjoitus alkaa tänään Pohjankankaalla Niinisalossa.

Arrow 17 -harjoitukseen osallistuvat joukot siirtyvät Kankaanpäähän tämän päivän aikana. Joukot saapuvat alueelle porrastetusti mutta ajoittaisia liikenneruuhkia saattaa syntyä.

Harjoitus käydään Panssariprikaatin johdolla

Harjoitus kestää ensi viikon perjantaihin asti. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi.

Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 2 200 henkilöä.

Harjoituksessa on mukana joukkoja Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Karjalan prikaatista, Uudenmaan prikaatista, Jääkäriprikaatista, Utin jääkärirykmentistä ja Maasotakoulusta.

Yhdysvalloista 125 ja Norjasta 50 sotilasta

Osana suomalaista taisteluosastoa harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen komppania noin 125 sotilaan vahvuudella ja Norjan maavoimien Pohjoisen prikaatin mekanisoitu joukkue noin 50 sotilaan vahvuudella.

Yhdysvaltalaisen jalkaväkikomppanian pääkalustona ovat panssaroidut Stryker-miehistönkuljetusajoneuvot ja norjalaisten kalustona CV90-rynnäkköpanssarivaunut.

Harjoituksen osana järjestetään panssaritaktinen opetustilaisuus, johon osallistuu edustajia Ruotsista, Tanskasta ja Virosta.