Oulun lentoja siirretään remontin takia Kemi-Tornioon – matkustajia pyydetään huomioimaan aikataulumuutokset

Remontin vuoksi osa Oulun lennoista hoidetaan Kemi-Tornion kautta jo touko-kesäkuussa. Matkustajia kehotetaan saapumaan Kemi-Tornion lentoasemalle hyvissä ajoin.

lentoliikenne
Kemi-Tornion lentoasema
Jarno Tiihonen / Yle

Oulun lentoaseman remontin vuoksi osa lennoista hoidetaan touko-kesäkuussa Kemi-Tornion kautta.

Järjestely vaikuttaa jo tiistaina Kemi-Torniosta lennettävien lentojen aikatauluihin (siirryt toiseen palveluun). Keskiviikkona myös lentoasemalle liikennöitävien lentojen määrä kasvaa.

Matkustajia kehotetaan saapumaan lentoasemalle hyvissä ajoin, sillä Kemi-Tornion kenttä on huomattavasti Oulun kenttää pienempi ja turvatarkastukset vievät aikaa. Poikkeusjärjestelyt tuovat muutoksia myös Kemi-Tornion lentoaseman henkilökunnan määrään.

– Tietysti Kemissä tarvitaan nyt lisää henkilöstöä ja sitä saamme muilta Pohjois-Suomen lentoasemilta. Teemme parhaamme, että meillä on riittävästi henkilöstöä ja saamme hoidettua kaikki asiakaspalveluun ja muuhunkin palveluun liittyvät tehtävät ihan normaalisti, kertoo Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen.

Finavia järjestää Oulusta matkustaville ilmaisen linja-autokyydin Kemi-Tornioon ja takaisin. Kuljetusten aikataulu löytyy Finavian verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Juhannuksen jälkeen kaikki Oulun lennot siirretään Kemi-Tornioon heinäkuun loppuun saakka.

Laaja remontti

Oulun lentoliikennealueiden peruskorjaus on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017. Kesän aikana lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Uutta asfalttia peruskorjattavalle alueelle levitetään 360 000 neliötä.

Samalla kiitotien ja rullausteiden valaistusjärjestelmä uusitaan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi.

Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema. Se saavutti viime vuonna miljoonan matkustajan rajan.