Pärjäätkö koululaisille luontovisassa? – suora lähetys tietokilpailusta keskiviikkona

180 koululaista mittelee luontotietämyksestään keskiviikkona Parikkalassa. Voit mitata tietämystäsi seuraamalla suoraa lähetystä.

luonto
luontovisa
Koululaisten Luontovisa käydään keskiviikkona 3. toukokuuta Parikkalassa. Klo 10 alkaa luokkien 1-3 visa, klo 11 luokkien 4-6 visa ja klo 12 luokkien 7-9 visa.

Kaiva kynä ja paperi esiin! Voit testata tietosi koululaisten luontovisassa, jossa pitää tunnistaa Suomen luonnon lintuja ja kasveja.

Yle näyttää suoran lähetyksen luontovisasta keskiviikkona 3. toukokuuta klo 10 alkaen Parikkalan Kirjolan koululta. Näet sen yläpuolelta kuvaa klikkaamalla tai tästä linkistä.

Luontovisaan osallistuu paikan päällä koululaisia Itä- ja Kaakkois-Suomesta. Osallistujia on yhteensä noin 180.

Näin visaillaan

Sarjoina on alakoulun luokat 1-3 (klo 10), alakoulun luokat 4-6 (klo 11) ja yläkoulu (klo 12). Visailu tapahtuu kahden hengen joukkueissa. Samalta koululta voi kuhunkin sarjaan osallistua enintään kolme joukkuetta.

Luokkien 1-3 sarjassa kysytään 25 lintua ja 25 kasvia, luokkien 4-6 sarjassa 27 lintua ja kasvia, yläkoulun sarjassa 30 lintua ja 30 kasvia. Lajeja kysytään 30 sekunnin välein. Vastaukset käydään läpi kunkin sarjan jälkeen.

Mukaan ilmoittautuneille kouluille on lähetetty harjoitusmateriaaliksi tietokoneohjelma, joka sisältää 100 lintua ja 100 kasvia.

*Voit harjoitella alla olevalla tietovisallamme: *