Laivojen energiatehokkuutta parantava vaasalaisyritys sai kansainvälisen palkinnon

WE Tech Solutions sai tämän vuoden Electrical Power System on the Year -palkinnon. Yritys tavoittelee merkittävää kasvua lähivuosina.

Vaasa
WE Techin tuotteet ovat ratkaisuja ja palveluita, jotka pienentävät alusten polttoaineenkulutusta ja tuovat säästöjä käyttökustannuksiin.
WE Techin tuotteet ovat ratkaisuja ja palveluita, jotka pienentävät alusten polttoaineenkulutusta ja tuovat säästöjä käyttökustannuksiin.Anna Wikman / Yle

Vaasalainen WE Tech Solutions (siirryt toiseen palveluun) on saanut kansainvälistä tunnustusta. Vaasalaisyritys on voittanut tämän vuoden Electrical Power System of the Year -palkinnon. Voittaja julkistettiin Amsterdamissa alan konferenssissa.

– Finaalissa oli todella isoja tekijöitä, että tunnelma on todella hyvä, kertoo toimitusjohtaja Mårten Storbacka.

Palkinto myönnetään yritykselle, joka on innovatiivisesti kehittänyt alusten sähköjärjestelmien tehokkuutta ja tehnyt parannuksia jo markkinoilla oleviin tuotteisiin viimeisen vuoden aikana. WE Techin tuotteet ovat ratkaisuja ja palveluita, jotka pienentävät alusten polttoaineenkulutusta ja tuovat säästöjä käyttökustannuksiin.

Tavoitteena 60-100 prosentin vuosikasvu

WE Techin visio on, että kansainvälisen meriliikenteen polttoainekulutusta voidaan vähentää 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Alkuvuodesta WE Tech lanseerasi muiden suunnittelemiensa sovellusten lisäksi laivateollisuuden energianvarastointiratkaisun.

WE Techin liikevaihto oli viime vuonna kuusi miljoonaa euroa. Mårten Storbackan mukaan tämä tulee ensi vuonna vähintäänkin tuplaantumaan.

– Meillä on tavoitteena 60-100 prosentin kasvu per vuosi tässä lähivuosina.

Yritys työllistää Vaasassa tällä hetkellä 16 henkilöä. Storbacka uskoo, että palkinnon ja kasvavien asiakasmäärien myötä henkilökunnan tarve kasvaa kahdella-kolmella henkilöllä vuodessa.

– Lisää kauppaa tuo lisää töitä ja se tarkoittaa lisää tekijöitä. Tarvitsemme tulevaisuudessa osaajia projektinhallintaan, applikaatioiden tekemiseen ja suunnitteluun, Storbacka kertoo.