1. yle.fi
  2. Uutiset

Omenahotellin tulo Kotkaan viivästyy – uusi aikataulu on epäselvä

Pohjolatalossa on tehty purkutöitä, mutta mitään uutta ei ole vielä rakennettu.

Omenahotelli
Pohjolatalo Kotkassa
Yle / Aleksi Taponen

Kotkan keskustaan suunnitellun Omenahotellin avaaminen lykkääntyy. Torin laidalle Pohjolataloon oli tarkoitus remontoida nelisenkymmnetä hotellihuonetta rakennuksen kolmanteen ja neljänteen kerrokseen.

Omenahotelli ilmoitti helmikuussa aikeistaan avata hotelli tulevalle kesäsesongille. Rakennuksessa on tehty purkutöitä, mutta mitään uutta ei ole rakennettu.

– Itse remonttihan on melkoinen urakka, koska kaikki talon tekniikka on 60-luvulta. Kaikki LVIS-tekniikka uusitaan. Lisäksi huoneisiin rakennetaan kylpyhuoneet ja taloon asennetaan vaadittavat laitteet hotellitoimintaa varten, selvittää Omenahotellin franchising-yrittäjä Jan-Henrik Holmlund.

Uusi aikataulu on toistaiseksi epäselvä. Muutostöille ei ole vielä edes myönnetty rakennuslupaa. Kiinteistön omistaa kotkalaisen kiinteistönvälittäjän Mika Merisalon yhtiö, joka myös huolehtii muutostöistä.

– Rakennuslupa voidaan myöntää viikossa, kun asiat ovat kunnossa. Lupahakemuksessa on kuitenkin puutteita, joita on pyydetty täydentämään. Kaupungin näkökulmasta asia ei ole edennyt mihinkään kuukausiin, kertoo rakennustarkastaja Vesa Yrjönen Kotkan kaupungilta.

Omenahotelleita on Suomessa kuudessa kaupungissa. Hotelleissa ei ole varsinaista vastaanottoa vaan ne toimivat itsepalveluperiaatteella varauksen yhteydessä saatavalla avainkoodilla.

Lue seuraavaksi