Nainen halusi selvittää hotellirakastajansa henkilöllisyyden – Miehen yksityisyydensuoja painoi elatusmaksuja enemmän

Saksalaisnainen halusi selvittää lapsensa isän henkilöllisyyden hotellin tietokannasta ja vaatia tätä maksamaan hänelle elatusmaksuja.

Saksa
käsi hotellihuoneen ovenkahvalla
Pixabay

Saksalainen Münchenin käräjäoikeus joutui ottamaan kantaa harvinaislaatuiseen tapaukseen, Die Welt -sanomalehti kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

Saksalaisnainen nosti kanteen Hallen kaupungissa sijaitsevaa hotellia vastaan, koska hotelli ei suostunut luovuttamaan naiselle hänen rakastajansa henkilöllisyystietoja.

Nainen oli viettänyt Michael-nimeä käyttäneen brittimiehen kanssa neljä yötä hotellissa vuonna 2010. Tämän seurauksena nainen tuli raskaaksi. Nyt hän haluaa selvittää miehen henkilöllisyyden vaatiakseen tätä maksamaan kuusivuotiaalle Joel-pojalleen elatusmaksuja.

Saksan tiukat yksityisyydensuojalait estivät "Michaelin" paljastamisen

Käräjäoikeus kuitenkin päätti, ettei hotelli ollut velvollinen julkistamaan miehen henkilöllisyyttä.

Saksan tiukkoihin yksityisyydensuojalakeihin vedoten oikeus linjasi, että "Michaelin" oikeus yksityisyydensuojaan sekä oman avioliittonsa ja perhe-elämänsä suojelemiseen olivat tärkeämpiä kuin naisen oikeus saada lapselleen elatusapua, Die Welt kirjoittaa.

Lisäksi oikeus linjasi, että jokaisen ihmisen yksityis- ja intiimielämää tulee kunnioittaa, ja jokaisella kansalaisella on oikeus päättää kenen kanssa harrastaa seksiä.

Hotellin pakottaminen julkaisemaan "Michaelin" henkilöllisyys merkitsisi Münchenin käräjäoikeuden mukaan sitä, että tätä oikeutta rikottaisiin.

Die Weltin mukaan ongelmaksi muodostui myös se, että hotellissa oli samaan aikaan neljä Michael-nimistä vierasta, eikä saksalaisnainen muistanut riittävän hyvin, miltä juuri hänen rakastajansa näytti.