Lähteet: Yhdysvaltain oikeusministeriö lopettaa tutkinnan mustan miehen ampuneiden poliisien jutussa

Poliisi ampui Alton Sterlingiä useita kertoja kiinnioton yhteydessä Louisianassa. Asetta käyttäneen poliisin ja hänen parinsa odotetaan selviävän tapahtuneesta ilman syytteitä.

Yhdysvaltain oikeusministeriö
Mielenosoittajia kadulla, "Black lives matter" -kyltti
Tuhannet ihmiset marssivat viime kesänä poliisiväkivaltaa vastaan eri puolilla Yhdysvaltoja. Kuva New Yorkista.Andrew Gombert / EPA

Viime vuoden heinäkuussa Baton Rougessa, Louisianassa mustan miehen ampuneet poliisit jäänevät ilman syytettä, kertovat useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet viranomaislähteisiin nojaten.

Sanomalehdet The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) ja The New York Times (siirryt toiseen palveluun) kertovat, että Yhdysvaltain oikeusministeriö saattaa lopettaa tutkinnan ja jättää mahdolliset syytteet nostamatta niin kutsutussa Alton Sterlingin jutussa.

Lehdet kertovat saaneensa tiedon useilta oikeusministeriön sisällä olevilta lähteiltä. Asiasta kertoo myös uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Alton Sterling sai surmansa poliisin luodista viime vuoden heinäkuussa Baton Rougessa, Louisianassa. Ampuminen tallentui kännykkävideoille.

Videoilla näkyy, kuinka kaksi poliisia ensin käskee ja lopulta kaataa mustan miehen maahan. Poliiseista toinen osoittaa tämän rintaa aseella. Poliisit uskoivat miehellä olevan aseen ja toinen poliiseista ampui tätä lähietäisyydeltä useita kertoja.

Mies oli 37-vuotias Alton Sterling, joka kuoli myöhemmin sairaalassa.

Poliisi kertoo saaneensa hälytyksen aseella uhkailleesta miehestä, mutta silminnäkijöiden mukaan Sterling ei uhkaillut ketään vaan myi CD-levyjä läheisellä parkkipaikalla.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti tapauksen jälkeen aloittavansa tapahtuneesta tutkimukset. Pelkona oli, että tapauksesta nousisivat samanlaiset mielenosoitukset kuin vuonna 2014 . Tuolloin aktivistit nostivat maanlaajuisia protesteja, kun poliisi oli ampunut aseettomat miehet New Yorkissa ja Missourin Fergusonissa.

Oikeusministeriö ei ole kommentoinut virallisesti aikooko se lopettaa Alton Sterlingin kuolemantutkinnan. Myöskään Sterlingin perheelle ei ole ilmoitettu tutkimusten mahdollisesta lopettamisesta ja kahden poliisin syyttämättä jättämisestä.

Lähteet: AP