Harvinainen albiino-oranki pelastettiin Indonesiassa

Vaaleaturkkinen ja sinisilmäinen oranki oli vangittuna kylässä Kalimantanin saarella.

borneonoranki
albiino oranki
BOSF / EPA

Indonesialainen eläinsuojelujärjestö on pelastanut harvinaisen albiino-orangin. Viisivuotias, vaaleaturkkinen ja sinisilmäinen orankinaaras oli ehtinyt olla pari päivää kyläläisten vankina Kalimantanin saarella, Indonesiassa.

Eläimen pelastanut the Borneo Orangutan Survival Foundation kertoo nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että oranki on varmistunut tutkimuksissa albiinoksi jo valoherkäksi. Normaalisti orankien turkki on oranssinruskea. Orankien suojeluun keskittyvän järjestön mukaan pelastettu yksilö voidaan palauttaa pian luontoon.

Orangit ovat äärimmäisen uhanalaisia. Luonnosuojelujärjestö WWF:n mukaan niitä on jäljellä vain Borneossa ja Sumatran luoteisosassa.

Villejä borneonorankeja arvioidaan olevan noin 54 000. Tätäkin harvinaisempi on sumatranoranki. Niitä on arvioiden mukaan enää vain 6 600.

Elinalueiden tuhoutuminen on suurimpia syitä orankien vähenemiseen. WWF:n mukaan orankien poikasia myös vangitaan lemmikeiksi. Lisäksi orankeja tapetaan ruoaksi ja kostoksi viljelystuhoista.

Lähteet: Reuters