Prinssi William ja Catherine vaativat paparazzeilta miljoonakorvausta – "Dianan kohtalo tekee tämän tuskalliseksi"

Ranskassa alkoi tiistaina oikeudenkäynti, jossa kahta lehteä syytetään Williamin ja Catherinen yksityisyyden loukkaamisesta julkaisemalla auringonottokuvia Catherinesta.

Catherine, Cambridgen herttuatar
Catherine ja William
Catherine ja William kouluvierailulla Lontoossa helmikuussa.Facundo Arrizabalaga / EPA

Ranskassa on alkanut oikeudenkäynti herttutar Catherinea viisi vuotta sitten salaa kuvanneita paparazzeja vastaan.

Closer ja La Provence -lehdet julkaisivat kuvia, joissa Catherine näkyi ottamassa aurinkoa sukulaisensa huvilassa Etelä-Ranskassa. Closerin kuvissa Catherine oli yläosattomissa.

Syytettynä on kuusi ihmistä; kolme valokuvaajaa, Closerin päätoimittaja ja lehden omistavan Mondadori-konsernin toimitusjohtaja sekä La Provencen julkaisujohtaja.

Syyttäjä vaatii syytetyille "erittäin merkittäviä sakkoja". Prinssi William ja herttuatar Catherine puolestaan vaativat hyvin suurta vahingonkorvausta.

Closerin asianajajan mukaan vahingonkorvausvaatimus on 1,5 miljoonaa euroa.

Valokuvaajat kiistävät

Pariskunta syyttää valokuvaajia ja lehtiä yksityisyytensä loukkaamisesta. Prinssi William sanoo lausunnossaan, että valokuvat tekee entistäkin tuskallisemmaksi hänen äitinsä prinsessa Dianan kohtalo. Diana kuoli vuonna 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa, kun hän seuralaisineen pakeni valokuvaajia.

Closerin julkaisemista kuvista syytetyt kaksi valokuvaajaa kiistävät ottaneensa kyseiset kuvat, eikä Closer ole paljastanut, kuka yläosattomat kuvat otti.

Closerin asianajaja väittää, etteivät kuvat loukanneet parin yksityisyyttä ja että ne esittivät heidät myönteisessä valossa.

Britanniassa valokuvat ovat aiheuttaneet tuohtumusta ja monet brittilehdet ovat kieltäytyneet ostamasta kuvia. Joissakin muissa maissa kuvia on julkaistu.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset