Presidentti myöntää mitalin 33 äidille – Moni palkituista ansioitunut sijais- ja tukiperhetoiminnassa

Äidit saavat kunniamerkin valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Säätytalolla Helsingissä.

kunniamerkit
Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristi ja rintatähti rasiassa.
Touko Yrttimaa / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää 33 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Palkitut ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina. Lisäksi he ovat kantaneet yhteiskuntavastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta, MLL kertoo palkitsemisperusteista. Palkitsemisessa otetaan huomioon myös eri vähemmistöryhmien edustajia.

MLL:n mukaan lapsimäärä ei ole mitenkään määrittävä tekijä kunniamerkin saamiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptio- ja sijaisäitejä voi ehdottaa palkittaviksi. Tämän vuotisista kunniamerkin saajista moni on toiminut puolisonsa kanssa sijais- tai tukiperheenä.

Kunniamerkin saajat ovat eri-ikäisiä äitejä eri puolilta Suomea. Vanhimmat heistä ovat syntyneet 1920-luvulla ja nuorin on 43-vuotias. Kaikkien äitien pienoiselämänkerrat ovat luettavissa MLL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Kunniamerkit myönnetään sosiaali- ja terveysministeriön sekä MLL:n järjestämässä äitienpäiväjuhlassa Helsingin Säätytalolla. Juhlaan osallistuvat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä hänen puolisonsa Jenni Haukio.

Tarkennettu: Äideille annettava kunniamerkki on Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein, ei pelkkä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali.