IS: Halla-aholaiset eivät rynnänneet perussuomalaisiin

Ennen kuntavaaleja puoluehallitus hyväksyi noin 300 uutta jäsentä.

Perussuomalaiset
Jussi Halla-Aho
Jussi Halla-aho on ehdolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi.Petteri Paalasmaa / AOP

Jussi Halla-ahon (ps.) ehdokkuus puolueen puheenjohtajakilpailussa ei ole aiheuttanut ryntäystä perussuomalaisiin. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Ilta-Sanomien mukaan Jussi Halla-ahon nettikannattajien uho perussuomalaisiin liittymiseksi, ja Halla-ahon äänestäminen kesäkuun puoluekokouksessa, jäi toteutumatta. Jos kesäkuun puoluekokouksessa olisi halunnut äänestää puheenjohtajaa, puolueen jäsenmaksu olisi pitänyt maksaa viimeistään viime viikolla.

Ennen kuntavaaleja puoluehallitus hyväksyi noin 300 uutta jäsentä, jotka olivat pääosin kuntavaaliehdokkaita. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) kertoo Ilta-Sanomille, että kuntavaalien jälkeen on tullut tasaiseen tahtiin suurin piirtein saman verran uusia jäsenhakemuksia.

Uudet jäsenet pitää vielä hyväksyä puoluehallituksessa. Slunga-Poutsalo sanoo, että kuntavaaliehdokkaiden rötöstaustoista viisastuneena paikallisjärjestöt ovat alkaneet syynätä tarkemmin myös uusia jäsenhakemuksia.

Perussuomalaisilla on nyt 10 300 jäsentä. Jyväskylän puoluekokoukseen on ilmoittautunut toistaiseksi noin 1500 ihmistä. Puoluekokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) seuraajaksi.