Lapin Kumi investoi yli 3 miljoonaa euroa ja muuttaa Keminmaasta Kemiin

Lapin Kumi siirtää Keminmaan rengasliikkeensä Kemiin. Karjalahdelle valmistuu vuoden loppuun mennessä 3600 neliötä uutta toimitilaa.

Lapin Kumin uusi rakennus nousee Kemin Karjalahdelle. Kuva: Yle / Jari Peltoperä

Lapin Kumin uudet toimitilat rakentuvat parhaillaan Kemin Karjalahdelle. 3600 neliötä uutta tilaa sisältää myymälä- renkaanvaihto- ja varastotilaa. Investoinnin kokonaiskustannukset ovat yli kolme miljoonaa euroa.

Lapin Kumin toimitusjohtaja Ville Ruokasen mukaan Keminmaan tilat ovat jääneet pieniksi ja eivät vastaa enää tämän päivän tarpeita.

– Erityisesti rengashotellitoimintaan satsataan uusissa tiloissa, koska se on niitä harvoja asioita mikä on viime vuosina kasvanut rengasalalla. Keminmaassakin rengashotellitilat ovat olleet täynnä jo pitemmän aikaa ja uusia asiakkaita ei ole pystytty ottamaan. Se on kyllä harmittanut kauppiasta, kertoo Ville Ruokanen.

Keminmaassa yrityksellä on 13 vakituista työntekijää sekä tarvittaessa sesonkityöntekijöitä. Kemiin muuton ohessa uusia työpaikkojakin on mahdollisesti tulossa.

– Tavoite on kasvattaa kauppaa, koska investointi on iso. Lisäkauppa voi tuoda uusia työpaikkojakin. Yhtään rengasta kun ei mene auton alle ilman töitä tekeviä käsipareja, toteaa Ruokanen.

Vanhoista Lapin Kumin Keminmaan omista toimitiloista yrityksen käyttöön jää tulevaisuudessa 800 neliön rengasvarasto.

Lapin Kumi toimii Suomessa seitsemällä paikkakunnalla ja sillä on kaikkiaan 90 vakituista työntekijää.