1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalainen pihapeli valloittaa maailmaa: "Haluamme tehdä miljoona mölkkyä vuodessa"

Kotimaisen Mölkky-pelin tuotannon siirto Lahden seudulta Poriin on lähtenyt onnistuneesti liikkeelle. Porilainen Tactic-games osti Mölkky-pelin liiketoiminnan viime vuonna. Nyt Mölkkyä valmistetaan kahdessa vuorossa 20 työntekijän voimin.

mölkky
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Porin Mölkky-tehdas tavoittelee miljoonan pelin vuosituotantoa
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Porin Mölkky-tehdas tavoittelee miljoonan pelin vuosituotantoa

Puisista palikoista tehty Mölkky, jos mikä, mielletään suomalaiseksi tuotteeksi. Mölkkyä tehtiin ennen Lahden seudulla, mutta porilainen pelivalmistaja Tactic Games sai pelin oikeudet itselleen vuodenvaihteessa ja toi valmistuksen omaan kotikaupunkiinsa.

– Nyt Mölkkyä tehdään kahdessa vuorossa, kertoo Porin mölkkytehtaan tuotantopäällikkö Sami Stenfors.

Porin tuotantotilat sijaitsevat Konepajanrannassa entisessä jääkaappitehtaassa. Tällä hetkellä linja valmistaa tuhat peliä päivässä.

– Tavoite on tietysti paljon enemmän. Ylärajaa ei ole. Haluamme tehdä miljoona mölkkyä vuodessa, Stenfors räväyttää.

Katseet viennissä

Miljoonan pelin vuosituotanto kuulostaa hurjalta, sillä Mölkky alkaa olla jo niin monella kotimaisella pihamaalla. Sami Stenfors uskoo pelin menestykseen, sillä hänen mukaansa pelin tavaramerkki on sen verran hyvin suojattu tuote, että kopioita ei tule.

– Toivottavasti Suomi tulee kohta täyteen. Eurooppa ja muu maailma vetää vielä tavaraa. Juuri tällä hetkellä Porissa tehdään Mölkkyä Ranskaan.

Uusia pelejä tulossa?

Porin Mölkky-tehdas työllistää nyt parikymmentä ihmistä. Tehtaalla on suunnitelmissa mahdollisesti pohtia uusia aluevaltauksia.

– Mahdollisuuksien mukaan rakennetaan täällä myös muita puupelejä, kun tuotanto saadaan vauhtiin, Sami Stenfors toteaa.

Lue seuraavaksi