Facebook aikoo palkata 3 000 työntekijää seulomaan rikoksia sisältäviä videoita

Facebookia on arvosteltu siitä, että se on ollut haluton estämään rikoksia esittävien videoiden leviämistä palvelussaan.

sosiaalinen media
Facebook palkkaa lisää ihmisiä tarkistamaan videoita.
Facebook palkkaa lisää ihmisiä tarkistamaan videoita.Ritchie B. Tongo / EPA

Yhteisöpalvelu Facebook aikoo palkata 3 000 ihmistä tarkastamaan videoita rikosten varalta, yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ilmoitti keskiviikkona.

Yhtiöllä on tällä hetkellä 4 500 työntekijää suorittamassa samoja tehtäviä. Tarkoituksena on seuloa videoiden joukosta rikoksia tai itsemurhia sisältävät materiaalit lähetysvirrasta.

Yhteisöpalvelua arvostellaan hitaudesta

Viime vuonna Facebook teki suorien lähetyksien tekemisen mahdolliseksi, ja tämän jälkeen palvelu on päätynyt näyttämään rikoksia videolähetyksissä.

Viimeksi käyttäjiä järkytti tapaus, jossa Facebookin suorassa lähetyksessä isä tappoi ensin 11 kuukauden ikäisen vauvansa (siirryt toiseen palveluun), sitten itsensä Thaimaassa. Video ehti olla palvelussa noin vuorokauden ja sen ehti katsoa 370 000 ihmistä, ennen kuin Facebook sai sen poistettua. Esimerkiksi videopalvelu Youtube poisti videon huomattavasti nopeammin.

Facebookia on arvosteltu siitä, että se on ollut haluton estämään rikoksia esittävien suorien lähetysten leviämistä palvelussaan. Suurin osa sisällöstä tarkastetaan vain, jos käyttäjät pyytävät sitä erikseen.

Automaattinen seulonta ei onnistu

Zuckerbergin mukaan pyyntöjä tulee miljoonia joka viikko. Lisätyövoiman palkkaaminen kertoo myös siitä, että Facebook ei ole pystynyt vielä tekemään seulontatyötä täysin automaattiseksi.

Ruotsissa kolme miestä tuomittiin huhtikuun lopussa vankeuteen naisen raiskauksesta ja rikoksen videoimisesta suorana Facebookiin. Yksi mies tuomittiin raiskauksesta kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen, toinen vuoden vankeuteen. Kolmas tuomittiin puolen vuoden vankeuteen, koska hän lähetti videon Facebookiin eikä raportoinut siitä.

Myös Chicagossa ja Clevelandissa on ollut väkivaltatapauksia, jotka ovat päätyneet yhteisöpalvelun lähetykseen.

Lue lisää:

Ahdistaako somen välittämä terrorismi? "Se voi tuntua todella realistiselta ja pelottavalta"