1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nokia Oyj

Nokia vähentämässä Suomesta 200 työpaikkaa – näistä valtaosa lähtee ennen vuodenvaihdetta

Suurin osa vähennyksistä kohdistuu Espooseen, mutta myös Oulusta ja Tampereelta karsitaan väkeä.

Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

Nokia arvioi vähentävänsä Suomesta noin 200 työpaikkaa, yhtiö kertoi torstaina.

Suunnitelmat koskevat Nokian toimipaikkoja kaikkialla maassa. Vähennyksistä kolme neljäsosaa kohdistuu Espooseen, loput menevät lähes tasan Oulun ja Tampereen kesken.

Karsimisen kohteena ovat verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmät ja tukitoiminnot, todetaan Nokian tiedotteessa. Tänään ilmoitetut vähennykset eivät koske Oulun tehdasta.

– Menestyäksemme tässä markkinaympäristössä meidän on jatkettava kustannusrakenteemme keventämistä sekä tehokkuutemme lisäämistä, sanoo maajohtaja Tommi Uitto tiedotteessa.

Yhtiö on aiemmin kertonut, että se tavoittelee maailmanlaajuisesti 1,2 miljardin euron vuotuisia säästöjä. Tuolle tasolle Nokia pyrkii ensi vuoden aikana.

– Nokian juuret ovat Suomessa, kuten myös pääkonttorimme sekä kolme tärkeää tutkimus- ja kehityskeskustamme, ja panostamme Suomeen jatkossakin. Suunnitellut toimenpiteet ovat vaikeita, mutta välttämättömiä, Uitto jatkaa.

Nokia on kutsunut henkilöstönsä edustajat yt-neuvotteluihin, jotka alkavat 11. toukokuuta. Suurin osa vähennyksistä on tarkoitus tehdä vielä tämän vuoden aikana.

Nokialla on Suomessa yhteensä noin 6 100 työntekijää. Nokian huhtikuussa 2016 alkaneiden yt-neuvotteluiden seurauksena vähennettiin yhteensä peräti 960 työtehtävää.

Viimeisinä kännykänvalmistusvuosinaan tiheästi väkeä irtisanonut Nokia ei vähentänyt työpaikkoja vuosina 2014–15. Nokia myi pois matkapuhelinyksikkönsä keväällä 2014.