Kemin keskustaan maalataan uusi muraali

Viime vuonna Balilta kotoisin oleva taiteilija Wild Drawing maalasi muraalin Keskuspuistokadulla sijaitsevan kerrostalon päätyseinään.

seinämaalaus
Kemin  UPEA16 muraali, tekijä Balissa syntynyt katutaiteilija WD eli Wild Drawing
Viime vuonna Kemin keskuspuistokadulle tehdystä muraalista on saatu paljon positiivista palautetta.Minna Aula / Yle

Kemi on jälleen mukana valtakunnallisessa katutaidefestivaalissa ja syksyllä kaupungin keskustaan maalataan uusi muraali.

Viime vuonna Kemi oli mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja Balilta kotoisin oleva taiteilija Wild Drawing maalasi kehutun teoksen Keskuspuistokadulla sijaitsevan kerrostalon seinään.

– Uudelle muraalille on jo katsottu sopivaa paikkaa yhteistyössä paikallisen toimijan kanssa, kertoo kansliajohtaja Jukka Vilén.

Katutaidefestivaalin järjestäjä julkaisee kuitenkin maalauksen tarkan paikan vasta kesän alussa. Samaan aikaan julkaistaan myös muut muraalin saavat kaupungit ja teosten tekijöiden nimet.

Katutaidetta Kemissä.
Prosperity-niminen seinämaalaus valmistui kolmessatoista päivässä.Minna Aula / Yle

Katutaidefestivaalin tarkoituksena on tehdä tunnetuksi tasokasta katutaidetta Suomessa. Kemissä viime syksyllä maalattu teos on otettu hyvin vastaan.

– Yleisenä muistikuvana minulla on vain positiivisia kommentteja, kuinka teos kaunistaa Kemiä positiivisella ja rohkeallakin tavalla. Myös maanomistajat ja rakennuksen omistajat olivat alusta lähtien mukana ajatuksessa täysillä, ennakkoluulottomasti. Kommenttina oli, että jos yksikin auto kääntyy nelostieltä katsomaan meidän muraalia, ollaan voiton puolella, kertoo kaupungin kehittämiskoordinaattori Oili Ruokamo.

Esimerkiksi Keski-Euroopassa on jo vuosia nähty suurikokoisia muraaleja kaunistamassa keskikaupunkien talojen seiniä.

– Itselleni muraalit ovat tuttuja monien kansainvälisten matkojen myötä. Jotenkin niistä huokuu kaupungin ja sen asukkaiden paikan henki, positiivisuus ja hyväksyntä erilaisuutta kohtaan. Se myös yhdistää niin matkailijan kuin paikallisen asukkaankin, Ruokamo sanoo.

Wild Drawingin maalaaman teoksen syntymisen näet Kemin kaupungin toteuttamasta videosta tästä (siirryt toiseen palveluun).