Konkarimaalivahti Jussi Markkanen kasvattaa omistustaan SaiPassa – pyrkimyksenä kehittää nuoria pelaajia

SaiPan omistussuhteet muuttuvat. Entistä vahvemmin SaiPan ruoriin tarttuu Jussi Markkanen, joka haluaa kehittää joukkueen pelaajapolkua.

SaiPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jussi Markkanen
Jussi Markkanen osti lisää SaiPan osakkeita.Yle Pyry Sarkiola

Liiga-SaiPa Oy:n omistussuhteissa tapahtuu muutoksia. NHL-urallaan Stanley Cupin finaaleissa pelannut konkarivahti Jussi Markkanen lisää omistusosuuttaan, kun 16,51 % yhtiön osakkeista omistava Tuomo Räsänen myy koko osuutensa Markkaselle sekä uutena omistajana yhtiöön tulevalle Teemu Toiviaiselle.

Markkanen on ollut vuodesta 2005 SaiPan omistaja 10,81 %:n osuudella. Jatkossa hän on yhtiön kolmanneksi suurin omistaja 19,06 %:n osuudellaan.

– Haluan ehdottomasti olla kehittämässä SaiPan toimintaa myös peliurani jälkeen. Pyrkimyksenä on kehittää nuoria pelaajia ja vahvistaa pelaajapolkua, Markkanen avaa osakekaupan taustoja.

Räsänen halusi lisää nuoria omistajia

Koko osuudestaan luopuva Tuomo Räsänen on ollut yhtiön omistajana 12 vuoden ajan. Hän kertoo, että osakejärjestelyjen taustalla on sukupolven vaihdos. Uudet omistajat ovat 15–20 vuotta häntä nuorempia.

– Toimintaympäristön muutos tapahtuu koko ajan nopeammin ja nopeammin. On tärkeää, että Liiga-SaiPa Oy pystyy tekemään strategista suunnittelua pitkällä eli viidestä kymmeneen vuoden aikavälillä, muun muassa SaiPan hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana toiminut Tuomo Räsänen kommentoi.

Hän toimii jatkossakin Lappeenrannan harrastus- ja nuorisojäähalli Oy:n (UK-areena) omistajana ja hallituksen jäsenenä.

Entinen Imatran juniori uudeksi omistajaksi

Uutena omistajana yhtiöön tulee Rautjärveltä kotoisin oleva helsinkiläinen Teemu Toiviainen. Hän työskentelee Nokialla Global Operations yksikön talousjohtajana ja omaa junioriurheilutaustaa Imatran Ketterästä ja Imatran Pallo-Veikoista.

– Haluan olla mukana kehittämässä eteläkarjalaista jääkiekkoa ja Liiga SaiPa Oy:n toimintaa seuraavalle tasolle urheilullisesti ja taloudellisesti. Uskon että Jussin kanssa tuomme uusia ajatuksia junioritoiminnan ja nuorten pelaajien kehittämiseen sekä saipalaisen pelaajapolun vahvistamiseen, Toiviainen sanoo.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Marko Ek näkee järjestelyt erittäin positiivisena kehityksenä.

– Tuomo on tuonut vuosien saatossa SaiPaan paljon hyvää. On hienoa, että seuralegendana Jussi haluaa sitoutua seuraan entistäkin voimakkaammin. Uskon, että Teemu tuo mukanaan paljon uutta näkemystä seuran ulkopuolelta, mikä on erittäin arvokas asia seuran kehittymisen kannalta. Tällä omistajapohjalla on hyvä jatkaa eteenpäin.