1. yle.fi
  2. Uutiset

Pirkanmaalaisille poliiseille sakkoja Anneli Auerin tietojen urkkimisesta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina sakkoja kahdelle poliisille, viime syksynä sakkotuomioita annettiin neljälle.

Anneli Auer
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Kaksi pirkanmaalaispoliisia on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa maksamaan sakkoja Anneli Auerin tietojen urkkimisesta. Molemmat tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon virkavelvollisuuden rikkomisesta. Toiselle poliisille sakkoja määrättiin 350 euroa ja toiselle 210 euroa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan tuomitut hakivat poliisin järjestelmistä Auerin nimellä tutkintailmoitusten tietoja, vaikka tietojen käsittely ei kuulunut heidän työtehtäviinsä. Auerin tietoja oli haettu tietojärjestelmästä syksyllä 2011 vanhempana konstaapelina toimineen henkilön tunnuksilla.

Molemmat poliisit kiistivät syytteet ja vetosivat muun muassa siihen, että joku muu oli saattanut tehdä haut heidän käyttäjätunnuksillaan.

Oikeuden mukaan teko on ollut omiaan lisäämään poliisin arvostelua ja vähentämään luottamusta viranomaistoiminnan asianmukaisuuteen.

Viime syksynä Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi neljä Auerin tietoja urkkinutta poliisia sakkoihin. Kaikkiaan eri puolilla Suomea yli 50 poliisia tai muuta virkamiestä on saanut syytteen Auerin tietojen urkinnasta tai sen yrityksestä.

Anneli Auerin nimellä tehtiin poikkeuksellisen paljon tietohakuja poliisin tietojärjestelmiin syksyllä 2011.

Lue seuraavaksi