Ministerit valalla: Terho haluaa auttaa kulttuuriyrittäjiä, Leppä luonnonvarataloutta ja Häkkänen parantaa oikeuslaitosta

Uudet ministerit vannoivat ministerivalansa perjantaina.

Ministerit, ministeriöt ja valtioneuvosto
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, oikeusministeri Antti Häkkänen ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho vannoivat virka- ja tuomarinvalan valtioneuvoston yleisistunnossa Helsingissä 5. toukokuuta.

Tasavallan presidentti on nimittänyt uudet ministerit.

Uudet ministerit ovat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (ps.).

Maa- ja metsätalousministeri Leppä sanoo, että ministerien määrän lisäämisellä halutaan tehostaa hallituksen tavoitteiden saavuttamista.

– Tässä omassa roolissani se tarkoittaa tieteenkin sitä, että luonnonvaratalouden kasvun mahdollisuudet saadaan aikaan entistä enemmän ja paremmin.

Eurooppa-, kulttuuri ja urheiluministeri Terho mainitsi ministerin tehtävässä kaksi yksityiskohtaa, joihin hän haluaa saada kohennusta.

– Haluan viedä eteenpäin kulttuurialan yrittäjien toimintamahdollisuuksia Suomessa. Toinen asia minkä voin sanoa epäkohtana, jonka tiedän, että minun tehtäviini kuuluu korjata, on poliittisten nuorisojärjestöjen tällä hetkellä epätasaiset tukimekanismit.

Perussuomalaiset Nuoret ovat arvostelleet julkisuudessa poliittisten nuorisojärjestöjen tukien jakoa, jonka he ovat kokeneet toistuvasti itselleen epäreiluksi.

Oikeusministeri Häkkänen näkee ministerin roolin yleisministerin roolina.

– Eli me kannamme vastuuta siitä, että hallitus onnistuu kaikissa isoissa tavoitteissa. Oikeusvaltion kehittäminen, tuomioistuinlaitosten ja muiden tärkeiden oikeusturvaa palvelevien instituutioiden kehittäminen on kokoomukselle pyhä asia ja samalla minulle kunnia-asia.