1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemen Kiekko (RoKi)

Petri Karjalainen on RoKin uusi päävalmentaja

Jääkiekon Mestis-sarjassa pelaava Rovaniemen Kiekko on tehnyt sopimuksen päävalmentajan pestistä Petri Karjalaisen kanssa.

Rovaniemen Kiekko (RoKi)
Rovaniemen kiekko kiittää katsojia voitoisan JYP-pelin jälkeen Lappi-Areenalla.
Raimo Torikka / Yle

Oululaislähtöinen Petri Karjalainen on jääkiekon Mestis-kauteen valmistautuvan RoKin uusi päävalmentaja. RoKi ja Karjalainen ovat solmineet kauden 2017-18 kattavan sopimuksen. Karjalainen seuraa tehtävässä Tampereelle Tapparan organisaatioon palannutta Juha Juujärveä.

RoKin tiedotteen mukaan Karjalaisella on kokemusta Euroopan huippusarjoista. Hän on valmentanut Oulun Kärppien ja Vaasan Sportin SM-liigajoukkueiden lisäksi KHL:n Metallurg Magnitogorskissa ja Sibir Novosibirskissa sekä Sveitsin pääsarjan HC Davosissa.

Lisäksi Karjalainen on toiminut Heinolan Peliittojen päävalmentajana Mestiksessä kahden vuoden ajan sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmentajana kolme vuotta.

– Erittäin innostuneena tartun tähän mahdollisuuteen ja pyrin omalla panoksellani viemään RoKia kohti asetettuja tavoitteita. RoKi on eteenpäin menevä organisaatio ja omaa mahdollisuudet kehittyä erittäin hyväksi Mestis-paikkakunnaksi, Karjalainen sanoo seuran tiedotteessa.

– Pelissä halutaan näkyvän ”rokimainen” tapa pelata jääkiekkoa, tehdä voittavia asioita ja sillä tavalla, että se näkyy katsojille. Meillä on koossa erittäin hyvä valmennustiimi, paljon eri osaamista ja yhteistyöllä saadaan hyvä kokonaisuus.

Valinta kesti, mutta johto on tyytyväinen

Päävalmentajan valinta otti enemmän aikaa kuin osasimme odottaa, sanoo RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta.

– Nyt voi kuitenkin sanoa, että maltti oli valttia sillä saimme sellaisen päävalmentajan jonka halusimmekin. Pete tuo meille vahvan kokemuksen ja osaamisen huippukiekon parista ja ennen kaikkea seuran ja Peten ajatukset sopivat hyvin yhteen. Olemme erittäin tyytyväisiä valmennustiimiimme kokonaisuudessaan – kolmikosta löytyy intohimoa ja vahvaa osaamista joka osa-alueelle.

– Valmennustiimin muodostumisen myötä uusia pelaajasopimuksia on mahdollista saada valmiiksi jo tulevalle viikolle, Kankaanranta kertoo.

Koko valmennustiimi nyt kasassa

RoKin valmennustiimissä jatkavat Benjamin Laurinkari sekä Juha Soronen kauden 2017-18 kattavilla jatkosopimuksilla. Tuleva kausi on Laurinkarille neljäs ja Soroselle peräti kahdeksas RoKin valmennustiimissä.

– Kun kutsu kävi, oli helppo päätös jatkaa RoKissa niin päävalmentajanimityksen kuin organisaation ottamien kehitysaskeleiden takia. Uskon, että Peten johdolla pystytään ottamaan urheilupuolella tarvittava steppi kohti RoKin historian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa Mestiksessä, Laurinkari sanoo seuran tiedotteessa.

– Pitkään mukana olleena on hienoa nähdä, että seura kehittyy jatkuvasti, sekä toimiston että urheilun puolella. Kauden loppumisen jälkeenkin toiminnassa on selkeästi tullut askelia eteenpäin ja RoKilla on hyvä pöhinä päällä. Uusi päävalmentaja tuo mukanaan uudenlaista kokemusta ja näkemystä ja samalla pääsee itsekin oppimaan uusia näkökulmia asioihin – mahtavaa päästä takaisin hommiin ja uuden kauden kimppuun, toteaa Soronen.

Lue seuraavaksi