Huipputason ammattinyrkkeily valtaa Turun lauantaina – Eva Wahlström: Motivaatio säilyi, vaikka vastustaja vaihtui juuri ennen h-hetkeä

Lauantaina turkulaisille tarjoillaan harvinaista herkkua, sillä täysimittaista ammattilaisnyrkkeilyiltaa täällä on vietetty viimeksi lähes 25 vuotta sitten.

Eva Wahlström
Eva Wahlström
Petteri Sopanen / Yle

Nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo odottavansa lauantaista nyrkkeilyiltaa rennoissa tunnelmissa, vaikka hän lähtee puolustamaan omaa asemaansa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestarina.

Wahlström kohtaa nyrkkeilykehässä argentiinalaisen Mayra Alejandra Gomezin, jota Wahlström kuvailee ”fiksunoloiseksi nyrkkeilijäksi”, joka luottaa puhtaasti nyrkkeilytaitoihin.

– Jotkut ovat sellaisia, jotka rikkovat nyrkkeilyn, eli alkavat esimerkiksi sitomaan. Gomez ei ole sellainen, joka on hyvä juttu. Hän on myös minua vähän lyhyempi ja oikeakätinen, joka sopii minulle, Wahlström toteaa.

Vastustaja vaihtui viime hetkillä

Lisämausteen Eva Wahlströmin lauantaiseen otteluun tekee se, että hänen vastustajansa vaihtui vain muutamaa viikkoa ennen h-hetkeä. Alun perin hänen piti kohdata yhdysvaltalainen nyrkkeilijä Melissa St. Vil. Wahlström otti tiedon vastustajan vaihtumisesta tyynesti vastaan, eikä anna viime hetken muutosten vaikuttaa liikaa omaan tekemiseensä.

Vaikka motivaatiopulaa vastustajan vaihtuminen ei missään vaiheessa aiheuttanut, Wahlström kuitenkin myöntää, että tilanne harmitti hetken aikaa.

– Olin toivonut yhdysvaltalaista vastustajaa ja jännittänyt sitä aika paljon. Halusin avata ovia sinne päin ja näyttää, että täältä pesee.

”Tätä varten minut on luotu”

Eva Wahlström kuitenkin toteaa, että vastustajan vaihtuminen viime hetkillä on melko tuttu tilanne ammattinyrkkeilijälle, sillä esimerkiksi loukkaantumisia ja käsivammoja tapahtuu lajin parissa jonkin verran. Wahlströmin mukaan tunnelma ja lataus kerätään uuteen huippuun ammattimaisen asenteen ansiosta.

– Täytyy vain itse muuttaa nopeasti taktiikkaa ja asennettaan. Tällä mennään, ja nyt en edes ajattele, että olisi ollut muuta vastustajaa, hän toteaa.

Lauantai-illan ottelulta Gomezia vastaan Wahlström kertoo odottavansa erityisesti hurmostilaa, johon nyrkkeilykehässä pääsee.

– Muistan ajatelleeni viime ottelussa, joka oli tähän mennessä urani kovin, että tätä varten minut on luotu. Siitä tunteesta nautin ja toivon, että lauantaina tulisi jotakin samanlaista.

EMMI MOILANEN